Ohita navigointi ja haku
Verkkopalvelumme ei tue enää Internet Exploreria. Käytä sen sijaan Chrome, Edge, Firefox tai vastaavaa selainta nopeamman ja sujuvamman käytön varmistamiseksi. Öppna i Microsoft Edge

Unikulma: Paketillinen makeita unia

Yöunet ovat särkyviä kuljetettavia. Siksi Unikulma luottaa homman PostNordin käsiin.

Palauttava lepo on monen tekijän yhteissumma – mutta yksikin pieleen mennyt asia voi pilata sen. Siksi Unikulma ei myy sänkyjä vaan hyvää unta.

– Meillä on pitkään ollut palvelulähtöistä toimintaa, eli emme tarjoa asiakkaillemme vain tyynyjä tai sänkyjä vaan ymmärrystä hyvästä nukkumisesta. Erotumme huonekaluliikkeistä unen asiantuntijoina siten, ettei toimintamme perustu vain myyntiin, Unikulman varastosta, tuotannosta ja logistiikasta vastaava Päivi Vainio sanoo.

Vainio on huomannut, että nukkumisen tärkeys ymmärretään vuosi vuodelta paremmin. Aihe on medioissa entistä enemmän esillä, ja niin kuluttajat kuin terveydenhuollon ammattilaiset kiinnittävät uneen huomiota osana kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Kun tietoisuus lisääntyy, myös satsaukset kasvavat. Unikulmankin asiakkaista monet ovat erittäin perillä siitä, mitä hyvä uni vaatii.

– Liikkumisesta, ravinnosta ja mielen jaksamisesta on puhuttu pitkään, mutta yksi kulmakivistä jäi pitkään paljon vähemmälle huomiolle. Uni on hurjan merkityksellinen asia, sillä se vaikuttaa kaikkeen, myös tehokkuuteen ja jaksamiseen, Vainio kuvailee.

Sopiva sänky vaatii harkintaa

Vainio on koulutukseltaan fysioterapeutti, joten unen vaikutus kehon hyvinvointiin on hänelle tuttu jo ajoilta ennen Unikulmaa. Kun asiakas tulee ostamaan Unikulmalta hyvää unta, tilannetta katsotaan aina yksilökohtaisesti.

– Vaikka työkaveri tai naapuri suosittelisi jotakin tuotetta tai ratkaisua, se ei välttämättä sovi itselle. Kroppamme ovat niin erilaisia.

Sama pätee silloinkin, kun sängyn jakava pariskunta lähtee petiostoksille. Vainio korostaa, että vaikka puolisolle jokin sänky tuntuisi täydelliseltä, toisellakin osapuolella on vapaus valita itselleen soiva vaihtoehto.

– Fysioterapeutit sekä ergonomiasuunnittelijat suunnittelevat asiakkaille räätälöityjä vuoteita myymälässä tehtyjen kartoitusten avulla. Ostotilanteessa on hyvä tuoda omat mieltymykset ja tarpeet esille, eikä toisen mielipiteeseen tarvitse tyytyä.

Vaikka valmiita uniongelmia ei olisikaan, Vainio painottaa ennaltaehkäisyn tärkeyttä. Hiljainen ja rauhallinen makuuhuone, hyvä vuode, työnteosta palauttava vapaa-aika ja stressitekijöiden hallitseminen ovat peruslähtökohtia onnistuneille yöunille.

Unen laatu on myös tuottavuustekijä.

– Itsekin huomaan, että olen tehokkaampi ja luovempi, kun takana on hyvin nukuttu yö.

Pakkauksella on väliä

Hyvä uni on haurasta, ja niin voivat olla myös sängyt. Unikulma luottaa suuren osan jakelustaan sekä Suomessa että muualla Euroopassa PostNordille.

Vainion mukaan PostNord kuljettaa tavaraa muun muassa keskusvarastosta myymälöihin, kuluttajille ja hotelleihin. Lisäksi PostNord huolehtii monista nettikaupan ja pienten tavaroiden viemisistä.

Arvokkaiden sänkyjen pakkaaminen on vaativaa työtä, sillä verhoilut ja sälerakenteet on suojattava huolellisesti. Sen sijaan tyynyjä ja peittoja ei tarvitse juuri varoa, joten pahvilaatikkopakkaaminen riittää.

Vainion kokemukset PostNordista ovat myönteisiä. Toimintatapoja hän kuvailee selkeiksi ja tiedonkulkua sujuvaksi. Yleensä homma hoituu ongelmitta, ja jos jonkinlaisia vaikeuksia tulee vastaan, asiaa ei jäädä ihmettelemään vaan se hoidetaan kuntoon. Yhteistyö on päivittäistä, ja vuositasolla esimerkiksi järjestelmäongelmat voi laskea yhden käden sormilla.

– Tietenkin meidän yhteyshenkilömme on ihan mahtava. Vaikka hän ei tietäisi vastausta, hän aina tietää jonkun, joka tietää, Vainio kehuu.

Suuri apu on myös PostNordin asiakasportaalista, jossa voi seurata tilausten kulkua.

– Se on ollut meille sisäisesti tosi hyvä juttu ja erittäin tärkeä, Vainio kiittelee.

Lue lisää: Tempo 3/2019

Customer service