Ohita navigointi ja haku
Verkkopalvelumme ei tue enää Internet Exploreria. Käytä sen sijaan Chrome, Edge, Firefox tai vastaavaa selainta nopeamman ja sujuvamman käytön varmistamiseksi. Öppna i Microsoft Edge

20 sähköautoa PostNordin pakettijakeluihin

PostNord haluaa olla aktiivisesti mukana ratkaisemassa logistiikan ilmastopäästöihin, kaupunkien lähipäästöihin ja meluun liittyviä ongelmia. Uusin kontribuutio Suomessa on investointi 20 uuteen sähköpakettiautoon.

Kaikki PostNordin kuljetukset tehdään Suomessa jo nyt hiilineutraalisti. Tavoitteena on kuitenkin täysin fossiilittomat kuljetukset vuoteen 2030 mennessä sekä täysin päästöttömät viimeisen kilometrin kuljetukset vuoteen 2027 mennessä. Ajokalustoa sähköistetään nyt asteittain. Uusilla sähköpakettiautoilla tullaan jakamaan paketteja kuluttajille ja yrityksille kaupunkialueilla.

- Fossiilittomuus- ja päästöttömyystavoitteemme edellyttävät johdonmukaista uusiutuviin käyttövoimiin siirtymistä. Kalustoa on uusittava ja käyttövoimaa päivitettävä asteittain vuosi vuodelta, ja on tärkeää seurata teknologian kehitystä ajoittaakseen investoinnit oikein. Nyt tehty 20 sähköpakettiauton investointi on merkittävä askel tällä matkalla, PostNordin toimitusjohtaja Johanna Starck kertoo.

Sähköajoneuvojen käytöllä vähennetään myös kaupunkialueiden lähipäästöjä sekä pienennetään lähiliikenteestä aiheutuvia meluhaittoja.

PostNordin uudet sähköpakettiautot ovat Ford E-Transit Van -mallistoa. Kaikki 20 ajoneuvoa ovat täysin sähkökäyttöisiä.

 

Päästötön, fossiiliton vai hiilineutraali?

Täysin fossiilittomat kuljetuspalvelut tarkoittavat sitä, että jokainen paketti ja lava toimitetaan perille tuottamatta lainkaan CO2-päästöjä tien päällä. Päästöttömyys puolestaan tarkoittaa, ettei kuljetuksen aikana synny lainkaan ilmastopäästöjä. Käytännössä päästöttömyys merkitsee sähköautoja, jotka käyvät uusiutuvalla energialla, kuten vesi-, aurinko- tai tuulivoimalla. PostNordilla samat tavoitteet ja periaatteet koskevat kaikkia PostNordin kuljetuksia, oli sitten kyse omasta kalustosta tai kuljetuskumppanista.

 

This article is available also in English through the language menu above.

 

Oletko kiinnostunut palveluistamme?

Pyydä tarjous

 

Customer service