Ohita navigointi ja haku
Verkkopalvelumme ei tue enää Internet Exploreria. Käytä sen sijaan Chrome, Edge, Firefox tai vastaavaa selainta nopeamman ja sujuvamman käytön varmistamiseksi. Öppna i Microsoft Edge

3D-tulostus mullistaa toimitusketjut – PostNord ja GKN Powder Metallurgy vauhdittavat kehitystä

3D-tulostus ja materiaalia lisäävä valmistus eivät siinnä enää kaukana tulevaisuudessa, vaan toimitusketjut mullistava teknologia on jo täällä. PostNord ja GKN Powder Metallurgyn ovat ryhtyneet yhteistyöhön tavoitteenaan lisätä 3D-tulostusmarkkinoiden avoimuutta ja saatavuutta.

Globalisaatio ja digitalisaatio vaikuttavat merkittävällä tavalla nykypäivän tuotantoteollisuuteen. Toimitusajoista on tullut keskeinen kilpailutekijä laadukkaan ja tehokkaan tuotannon rinnalle, mikä nostaa automaation merkityksen uudelle tasolle. 3D-tulostus tulee mullistamaan monia teollisuudenaloja.

- 3D-tulostus avaa yrityksille mahdollisuuden muuttaa koko toimitusketjuajatteluaan aina valmistuksesta logistiikkaan ja varastointiin. Olemme iloisia, että olemme saaneet GKN:stä vahvan yhteistyökumppanin, joka jakaa visiomme ja haluaa valjastaa 3D-tulostuksen potentiaalin tulevaisuuden toimitusketjuissa, sanoo PostNord Strålfors Groupin toimitusjohtaja Ylva Ekborn.

Viime vuonna PostNord avasi 3D-portaalin, joka palvelee yritysasiakkaita ja B2B-markkinoita. 3D-portaali on työkalu, jossa on mahdollista työstää kaikkia ketjun vaiheita suojatussa ympäristössä aina ideasta tarvepohjaiseen 3D-tuotantoon. Portaali mahdollistaa yksinkertaisen ja saumattoman tilausprosessin sekä automaattisen hinnoittelun, jonka ansiosta 3D-osien hintatiedot ovat nopeasti saatavilla. GKN:n kanssa tehtävä yhteistyö mahdollistaa nyt myös metalliosien tulostamisen. 

- Materiaalia lisäävä valmistus määrittää perinteisen valmistuksen ja perinteiset toimitusketjustrategiat kokonaan uudelleen. Yhdistimme voimamme PostNordin kanssa, sillä uskomme siihen valtavaan potentiaaliin, jota hajautettu tuotanto pitää sisällään. Turvalliseen tiedonsiirtoon ja turvalliseen tulostukseen yhdistettynä tämä tarjoaa yrityksille mahdollisuuden tulostaa monimutkaisia ja räätälöitäviä tuotteita itsenäisesti aina tarpeen mukaan, sanoo materiaalia lisäävästä valmistuksesta vastaava johtaja Guido Degen GKN Powder Metallurgylta.

- GKN Additive tarjoaa kokonaan digitalisoidun arvoketjun jauheesta aina valmiiseen osaan, ja sen materiaalia lisäävä valmistus on yksi ensimmäisistä tuotantoprosesseista, joka on sertifioitu kokonaan IATF 16949 -standardin mukaisesti. Tämän ja maailmanlaajuisen tulostusverkostonsa ansiosta sillä on ainutlaatuinen markkina-asema, Guido Degen jatkaa.  

Lisätietoja:
PostNord Media Relations, +46 10 436 10 10, press@postnord.com 


PostNord on johtava viestintä- ja logistiikkapalvelujen tarjoaja Pohjoismaiden alueella sekä Pohjoismaiden ja muun maailman välillä. Huolehdimme kotitalouksien ja yritysten postipalveluista Ruotsissa ja Tanskassa. Vahvan osaamisemme ja jakeluverkostomme avulla luomme edellytyksiä tulevaisuuden viestinnälle, verkkokaupalle, jakelulle ja logistiikalle Pohjoismaissa. Vuonna 2018 konsernilla oli noin 30 000 työntekijää, ja sen liikevaihto oli 37,7 miljardia Ruotsin kruunua. PostNordin emoyhtiö on ruotsalainen julkinen osakeyhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Ruotsin Solnassa. Lue lisää osoitteesta www.postnord.com.

PostNord Strålforsin kehittämien ja tarjoamien viestintäratkaisujen avulla yritykset, joilla on paljon asiakkaita ja toimittajia, saavat aivan uusia mahdollisuuksia entistä vahvempien ja henkilökohtaisempien asiakassuhteiden luomiseen. Digitaalisen alustamme avulla mahdollistamme saumattoman viestinnän riippumatta vastaanottajan käyttämästä kanavasta. PostNord Strålfors on osa PostNord-konsernia, joka on Pohjoismaiden johtava viestintä- ja logistiikkapalvelujen tarjoaja. PostNord Strålforsilla on yhteensä 700 työntekijää Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Suomessa, ja sen liikevaihto oli 2,1 miljardia Ruotsin kruunua vuonna 2018.

GKN Powder Metallurgy tarjoaa ratkaisuja täysmetallin muotoilemiseen tarkkuuskomponenteiksi ja huippusuorituskykyisiksi komponenteiksi jauhemetallurgian menetelmiä hyödyntäen. Olemme jauhemetallurgian johtava asiantuntija, ja meillä on kattava kokemus ideoiden muuntamisesta tuotantotarkoituksiin. Yhtiö koostuu kolmesta yrityksestä: GKN Hoeganaes, GKN Sinter Metals ja GKN Additive. Yhdessä ne tarjoavat jauhemetallurgiaan ja materiaalia lisäävään valmistukseen sekä perinteisten komponenttien tuotantoon liittyviä palveluita. Olemme keskittäneet kolme yritystä yhden brändin alle. Palveluksessamme toimii yli 7 400 asiantuntijaa yli 30 paikkakunnalla, minkä ansiosta kansainvälinen verkostomme on alansa kärkeä.

Customer service