Ohita navigointi ja haku
Verkkopalvelumme ei tue enää Internet Exploreria. Käytä sen sijaan Chrome, Edge, Firefox tai vastaavaa selainta nopeamman ja sujuvamman käytön varmistamiseksi. Öppna i Microsoft Edge

PostNord-konsernin vuoden 2019 tulos on positiivinen

PostNord-konserni on julkaissut vuoden 2019 tuloksensa. Tulosraportti vahvistaa, että konsernin talous on vakaalla pohjalla ja kehittyy oikeaan suuntaan. 

Vertailukelpoinen tulos oli 541 miljoonaa Ruotsin kruunua (129 miljoonaa Ruotsin kruunua vuonna 2018) ja operatiivinen kassavirta oli vahvasti positiivinen: 2,13 miljardia Ruotsin kruunua (2,08 miljardia Ruotsin kruunua vuonna 2018).

Positiivista tulosta ja kasvua vauhdittivat verkkokaupan kasvu sekä toiminnan tehostamistoimenpiteet. Verkkokauppaliiketoiminta kasvoi 10 prosentilla samalla kun kirjevolyymit laskivat Ruotsissa 5 prosentilla ja Tanskassa 13 prosentilla. Asiakastyytyväisyys ja imago paranivat vuoden aikana kaikissa konsernin maissa.

Tulosraportti 2019 >>

PostNordin taloustilanne esillä mediassa

Mediassa on käsitelty viimepäivinä PostNord-konsernin mahdollisia tulevia talousvaikeuksia ja ennustettu jopa konkurssia. Keskustelussa on kyse kirjevolyymien laskusta Ruotsissa ja Tanskassa sekä siitä, mikä konsernia voisi mahdollisesti uhata tulevaisuudessa, jos postiliiketoiminnan palvelutasolle, kustannuksille sekä Ruotsin ja Tanskan valtion tuen määrälle ei löydettäisi uudenlaista tasapainoa. Kyse ei siis ole ollut konsernin tämänhetkisestä taloudellisesta tilanteesta, eikä logistiikkaliiketoiminnasta, johon PostNord on Suomessa keskittynyt.

30.1.2020 julkistettu vuoden 2019 tulosraportti vahvistaa, että PostNord-konsernin taloudellinen tilanne on kasvusuunnassa, ja tulos on positiivinen. Logistiikkaliiketoiminta on kannattavaa liiketoimintaa koko konsernissa, ja toimitettavien pakettien määrä kasvaa koko ajan.

Customer service