Ohita navigointi ja haku
Verkkopalvelumme ei tue enää Internet Exploreria. Käytä sen sijaan Chrome, Edge, Firefox tai vastaavaa selainta nopeamman ja sujuvamman käytön varmistamiseksi. Öppna i Microsoft Edge

PostNord rakentaa uuden terminaalin Tampereen alueelle

PostNordin uudet Pirkkalaan nousevat tilat koostuvat 4 000 neliömetrin kokoisesta terminaalista sekä 400 neliömetrin kokoisista toimistotiloista. 4,2 hehtaarin kokoiselle tontille tullaan rakentamaan myös 7 000 neliömetrin kokoinen varastorakennus, johon PostNordilla on etuvuokraoikeus. Toiminnan on tarkoitus käynnistyä uusissa tiloissa ensi kesänä.

Uusi Tampereen alueen terminaali on osa PostNordin verkostostrategiaa, jonka keskiössä ovat omat terminaalit kotimaan liikenteen, tuontiliikenteen ja vientiliikenteen kannalta strategisissa kaupungeissa: Vantaalla, Turussa ja Tampereella.

”Uudistamme logistista verkostoamme niin, että pystymme toimittamaan lähetykset nopeammin ja vastuullisemmin koko Suomeen. Kolmion Etelä-Suomen kartalle muodostavat Turun, Vantaan ja Tampereen terminaalit toimivat verkostomme selkärankana, ja kolmion sisällä liikkuu merkittävä osa Suomen tavaraliikenteestä. Erityisesti tällä triangelialueella pystymme jatkossa toimittamaan paketteja hyvinkin nopeasti, ketterästi ja kustannustehokkaasti. Ohjaamalla tuontiliikenne suoraan päämäärää lähimpänä olevaan pääterminaaliin lajiteltavaksi vältymme turhilta välikäsittelyiltä ja voimme vähentää merkittävästi ajokilometrejä ja samalla päästöjä isoimpien kaupunkien välillä”, PostNordin Chief Operations Officer Jani Ståhlhammar kertoo.

PostNord on aiemmin operoinut Tampereen alueen kuljetuksia kumppanuussopimuksella kolmannen osapuolen kautta. Alueen ottaminen omaan hallintaan on tärkeä askel yrityksen strategian toteuttamisessa.

”Kun triangelin muodostavat pääterminaalit ovat täysin omassa hallinnassa, läpinäkyvyys ja kehitysmahdollisuudet ovat omaa luokkaansa. Tällä ratkaisulla vahvistamme merkittävästi kilpailukykyämme ja ketteryyttämme toimia koko ajan muuttuvilla logistiikkamarkkinoilla”, Ståhlhammar toteaa.

Uudet tilat rakentaa Pohjoismaiden johtava modernien logistiikkakiinteistöjen rakentaja Logicenters.

”On hienoa, että PostNord Oy valitsi kumppanikseen juuri meidät. Pääsemme hankkeessa toteuttamaan modernin kiinteistön, jossa hyödynnetään monipuolisesti uusiutuvaa energiaa. Uskomme, että PostNord Oy tulee menestymään uusissa tiloissaan”, Logicenters Finlandin kaupallinen johtaja Jarkko Äikää sanoo. 

Tampereen alueen terminaalin paikan Kurikantiellä Pirkkalassa ratkaisi sen keskeinen sijainti hyvien liikenneyhteyksien päässä mistä suunnasta tahansa katsottuna. Tontti sijaitsee raskaalle liikenteelle ja terminaalistruktuurille suotuisassa paikassa.

”Tampereen seutu on vahvasti kehittyvä alue ja meille strategisesti tärkeä keskittymä”, Ståhlhammar kertoo.

PostNord uudisti Turun terminaalinsa vuonna 2019, ja Tampereen jälkeen triangelin tulee sulkemaan uusi Vantaan terminaali viimeistään vuonna 2022. Omien pääterminaalien lisäksi PostNordin logistiseen verkostoon kuuluu 19 alueterminaalia Maarianhaminasta Rovaniemelle.

Miten voimme auttaa logistiikassa?

Kysy lisätietoja tai pyydä tarjous

Customer service