Ohita navigointi ja haku
Verkkopalvelumme ei tue enää Internet Exploreria. Käytä sen sijaan Chrome, Edge, Firefox tai vastaavaa selainta nopeamman ja sujuvamman käytön varmistamiseksi. Öppna i Microsoft Edge

PostNordin paketit jaetaan Mikkelissä sähköllä

PostNord siirtyy määrätietoisesti askel askeleelta kohti fossiilittomia kuljetuksia. Mikkelin keskustassa ja laitakaupungin alueilla kuluttajien ja yritysten paketit kuljetetaan sähköautoilla.

Kuljetusten hiilidioksidipäästöt aiheuttavat valtaosan PostNordin ilmastovaikutuksista. Koska PostNord haluaa olla logistiikka-alan suunnannäyttäjä ilmastopäästöjen vähentämisessä ja tavoitteena on täysin fossiilittomat kuljetukset vuoteen 2030 mennessä sekä täysin päästöttömät viimeisen kilometrin kuljetukset vuoteen 2027 mennessä, sähköautojen osuutta kalustossa on lisätty runsaasti. Näin on tehty myös Mikkelissä.

Kun PostNordin Mikkelin alueen kuljetuskumppani vaihtui alkuvuodesta 2022, yritys päätti ottaa kuljetukset omaan hallintaansa ja aloittaa toimitukset sähköautoilla. Alueelle hankittiin kaksi sähköautoa, ja 1. helmikuuta 2022 lähtien kaikki Mikkelin keskustan ja sen ympäryskaupunginosien pakettikuljetukset on jaettu sähköllä.

Mikkelin alueelle hankitut sähköautot ovat Citroen ë-Jumpy ja Ford e-Transit, jotka valikoituivat käyttöön muun muassa aiemman kokemuksen ja suuren kuljetuskapasiteetin mukaan. Molemmat autot ovat ajossa päivittäin ja niillä ajetaan noin 80–150 kilometrin jakelulenkkejä. Sähköautoilla ei kuljeteta pelkästään oville toimitettavia lähetyksiä vaan myös pakettiautomaateille ja noutopisteisiin toimitettavat noutopistejakelut ajetaan sähköllä. Käytännössä tämä tarkoittaa kaikkia kuluttajille ja yrityksille toimitettavia paketteja.

Vuoden kuluessa kuljetuksia on tehostettu ja jakelutoimintaa on kehitetty nousujohteisesti.

– PostNord kantaa vastuunsa ilmastosta ja meillä on hyvin tarkat suunnitelmat ja tavoitteet sen suhteen. Haluamme olla suunnannäyttäjä ja esimerkiksi sähköllä ajettavien ja  päästöttömien reittien osuus PostNordin jakeluissa kasvaa koko ajan. Ympäristöystävälliset toimitusvaihtoehdot kiinnostavat kasvavassa määrin myös kuluttajia, sanoo PostNordin toimitusjohtaja Johanna Starck.

Sähköajoneuvojen käytöllä vähennetään ilmastopäästöjen lisäksi myös kaupunkialueiden lähipäästöjä sekä pienennetään lähiliikenteestä aiheutuvia meluhaittoja. Turhien ajokilometrien välttäminen on merkittävä osa PostNordin ilmastotyötä, joten sähköautoilla ajettavien ja kokonaan päästöttömien kuljetusten ajoreitit on optimoitu huolella eikä edes uusiutuvaa energiaa käytetä yhtään enempää kuin on välttämätöntä.

Noin 32 prosenttia koko PostNord-konsernin ajoneuvoista toimii tällä hetkellä sähköllä. Tämä tarkoittaa, että yrityksen sähköajoneuvokanta on jo nyt yksi Euroopan suurimmista. Tulevina vuosina PostNordin investoinnit sähköautoihin tulevat kiihtymään niin Suomessa kuin muissakin maissa.

Oletko kiinnostunut palveluistamme?

Pyydä tarjous

Customer service