Ohita navigointi ja haku
Verkkopalvelumme ei tue enää Internet Exploreria. Käytä sen sijaan Chrome, Edge, Firefox tai vastaavaa selainta nopeamman ja sujuvamman käytön varmistamiseksi. Öppna i Microsoft Edge

PostNordin uuden terminaalin rakentaminen on aloitettu Pirkkalassa

imagem5aa.pngPostNordin uudet Pirkkalaan nousevat tilat koostuvat 4 000 neliömetrin kokoisesta terminaalista sekä 400 neliömetrin kokoisista toimistotiloista. Kuokka on nyt isketty maahan ja rakentaminen on aloitettu.

Uusi Pirkkalaan nouseva Tampereen alueen terminaali on osa PostNordin verkostostrategiaa, jonka keskiössä ovat omat terminaalit kotimaan liikenteen, tuontiliikenteen ja vientiliikenteen kannalta strategisissa pisteissä: Vantaalla, Turussa ja Tampereella.

Tampereen alueen terminaalin paikan Kurikantiellä Pirkkalassa ratkaisi sen keskeinen sijainti hyvien liikenneyhteyksien päässä mistä suunnasta tahansa katsottuna. Tontti sijaitsee raskaalle liikenteelle ja terminaalistruktuurille suotuisassa paikassa.

”Uudistamme logistista verkostoamme niin, että pystymme toimittamaan lähetykset nopeammin ja vastuullisemmin koko Suomeen. Kolmion Etelä-Suomen kartalle muodostavat Turun, Vantaan ja Tampereen alueen terminaalit toimivat verkostomme selkärankana, ja kolmion sisällä liikkuu merkittävä osa Suomen tavaraliikenteestä. Erityisesti tällä triangelialueella pystymme jatkossa toimittamaan paketteja hyvinkin nopeasti, ketterästi ja kustannustehokkaasti. Ohjaamalla tuontiliikenne suoraan päämäärää lähimpänä olevaan pääterminaaliin lajiteltavaksi vältymme turhilta välikäsittelyiltä ja voimme vähentää merkittävästi ajokilometrejä ja samalla päästöjä isoimpien kaupunkien välillä”, PostNordin Chief Operating Officer Jani Ståhlhammar kertoo.

Terminaali tullaan lämmittämään ympäristöystävällisesti maalämmöllä ja energia tuotetaan aurinkoenergialla. Uudet tilat rakentaa Pohjoismaiden johtava modernien logistiikkakiinteistöjen rakentaja NREP Logicenters.

”On hienoa, että rakennustyöt ovat nyt alkaneet. Uusi terminaalirakennus tulee täyttämään varustelullaan kaikki PostNordin erityistarpeet. Logicenters on ympäristöystävällisen rakentamisen edelläkävijä, ja se tulee näkymään vahvasti myös tässä rakennuksessa”, Logicenters Finlandin kaupallinen johtaja Jarkko Äikää sanoo.

 

Kuva: PostNordin uuden Tampereen alueterminaalin peruskivenmuurauksessa paikalla olivat NREPin kehitysjohtaja Marko Määttä (vas.), PostNordin hankintapäällikkö Ville Hilmola, PostNordin Tampereen alueesta vastaava operatiivinen johtaja Jaakko Hermikoski ja PostNordin Chief Operating Officer Jani Ståhlhammar sekä Logicenters Finlandin kaupallinen johtaja Jarkko Äikää.

Miten voimme auttaa logistiikassa?

Kysy lisätietoja tai pyydä tarjous

Customer service