Ohita navigointi ja haku
Verkkopalvelumme ei tue enää Internet Exploreria. Käytä sen sijaan Chrome, Edge, Firefox tai vastaavaa selainta nopeamman ja sujuvamman käytön varmistamiseksi. Öppna i Microsoft Edge

Uudet autot vievät PostNordin lähemmäs ympäristötavoitteita

PostNord otti käyttöön neljä biokaasulla ja 20 biodieselillä liikkuvaa kuljetusajoneuvoa. Panostus tukee PostNordin ympäristötavoitteita, joiden mukaan se haluaa olla kestävän kehityksen edelläkävijä Pohjoismaissa.

Kuljetusten aiheuttamat hiilidioksidipäästöt muodostavat suurimman osan PostNordin ympäristövaikutuksista. Liiketoimintamme kuitenkin edellyttää erilaisia kuljetuksia, joten pyrimme vähentämään ympäristövaikutuksiamme tehostamalla kaikkia kuljetuksen vaiheita sekä suosimalla uusiutuvia polttoaineita ja moderneja ajoneuvoja. Kiinteistöissämme panostamme vihreän sähkön käyttöön, energiaa säästäviin ratkaisuihin ja kierrätysasteen nostamiseen.

Päästömme pakettia kohden ovat vähentyneet 50 prosentilla vuodesta 2009. Myös PostNordin kokonaisvaikutukset ympäristöön ovat vähentyneet samana aikana huolimatta siitä, että pakettien määrä kasvaa voimakkaasti. Tavoitteemme on vähentää koko PostNord-konsernin kokonaishiilidioksidipäästöjä 40 prosentilla vuoteen 2020 mennessä, vuoteen 2009 verrattuna. Vuoden 2018 lopussa olimme saavuttaneet 35 prosentin vähennyksen.

Modernit autot rullaavat teillä biokaasun ja -dieselin voimin

PostNordin terveydenhuollon kuljetuksissa otettiin kesällä käyttöön yhteensä 24 uutta autoa, joista neljä kulkee biokaasulla. Kaasuautot on rakennettu varta vasten tarpeisiimme ja ne on varustettu modernilla lämmönsäätelyteknologialla, joka pitää terveydenhuollon lähetykset halutun lämpöisinä niin kesähelteillä kuin pakkasessa. Neljän kaasukäyttöisen auton lisäksi hyödynnämme perinteisissä autoissa biodieseliä.

Toteutimme biokaasun ja -dieselin käyttöön nojaavan kalustouudistuksen yhdessä terveydenhuollon kuljetuksista vastaavan yhteistyökumppanimme kanssa. PostNordin tavoitteena onkin jatkuvasti kehittää ympäristön kannalta kestävää tekniikkaa yhdessä kumppaneidensa kanssa. Lisäksi edellytämme kaikilta kumppaneiltamme ympäristötavoitteisiimme sitoutumista.

Tiesitkö tämän?
Bureau Veritas on myöntänyt PostNordille ISO 14001:2015 -ympäristösertifikaatin. Ympäristösertifikaatti kertoo siitä, että PostNord noudattaa ympäristölainsäädäntöä, tunnistaa toiminnastaan aiheutuvat ympäristövaikutukset sekä asettaa tavoitteita ja päämääriä ympäristövaikutusten minimoimiseksi.

Lue lisää kaasuautoistamme Gasumin sivuilta

Video

Customer service