Mene suoraan päävalikkoon Siirry päävalikkoon Kielivalikkoon
Koronaviruksen vaikutukset PostNordin toimintaan

Näin koronavirus vaikuttaa toimintaamme tällä hetkellä

Päivitetty 3.4.2020

Me PostNordilla teemme kaikkemme henkilöstön ja asiakkaiden turvallisuuden eteen sekä liiketoimintamme jatkuvuuden turvaamiseksi. 

Henkilöstömme on ohjeistettu käsihygieniasta, matkustuskiellosta sekä kontaktien minimoimisesta. Fyysisiä kokoontumisia sekä läheisiä ihmiskontakteja pyritään työssä välttämään. Toimihenkilömme työskentelevät kotoa käsin, ja tuotantotiloissamme on vierailukielto.

Seuraamme kotimaan ja kansainvälisen tavaraliikenteen tilannetta sekä viranomaisohjeistuksia koko ajan. Vaikutuksista toimintaamme löydät ajankohtaisen tiedon tältä sivulta.

Toimitukset kotimaassa

Kotimaassa paketit toimitetaan perille suurimmaksi osin normaalisti. Poikkeustilanne saattaa aiheuttaa paikoin pieniä viiveitä.

28.3. voimaan tulleet liikkumisrajoitukset eivät koske tavaraliikennettä, joten PostNordin kotimaan kuljetukset toimivat myös siltä osin normaalisti. Liikkumisrajoitusten aiheuttamat liikenneruuhkat Uudenmaan rajalla saattavat aiheuttaa paikoin pieniä viiveitä.

Tavaraliikenteen lisäksi liikkuminen on sallittua muun muassa työn ja elinkeinon harjoittamiseksi tai lakisääteisen velvollisuuden täyttämiseksi. PostNord on ryhtynyt varotoimiin jo hyvissä ajoin, joten liikkumisrajoituksilla ei ole uusia vaikutuksia PostNordin toimintatapoihin. Postnordilaiset ovat välttäneet matkustamista sekä liikkumista toimipisteiden välillä jo 13. maaliskuuta alkaen.

Ulkomailta tulevissa lähetyksissä saattaa alkaa esiintyä viiveitä, kun lauttavuoroja perutaan päivittäin. Myös Saksan rajalla lisääntyneet rajatarkastukset saattavat hidastaa pakettien kulkua jonkin verran.

Toimitukset ulkomaille

Ulkomaille teemme edelleen normaalisti kotitoimituksia. Sen sijaan noutopistetoimitukset on pysäytetty toistaiseksi Eurooppaan, pois lukien Pohjoismaat (Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska), joissa sekä koti- että noutopistetoimitukset jatkuvat edelleen.

Vientitoimituksissa esiintyy viiveitä myös Euroopassa lisääntyneiden rajatarkastusten vuoksi.

Lisäksi Euroopan alueella on postinumeroalueita, joille ei voida toimittaa lähetyksiä lainkaan karanteenin vuoksi. Ylläpidämme listaa näistä alueista täällä. 

Ne yrityksiin toimitettavat lähetykset, joita ei saada toimitettua yrityksen koronavirusepidemiasta aiheutuneen sulkeutumisen vuoksi, palautetaan automaattisesti lähettäjälle ensimmäisen toimitusyrityksen jälkeen. 

Varastot

Varastointipalvelumme toimivat tällä hetkellä normaalisti. Kaikki yksiköt Turussa, Vantaalla ja Lahdessa ovat täysin toimintakykyisiä. Poikkeustilanne saattaa kuitenkin aiheuttaa paikoin pieniä viiveitä, ja tällaisissa tilanteissa viestimme niistä asiakkaille suoraan.

Paketin noutaminen ja kotitoimitukset

Helpotimme paketin noutamista! Mikäli et itse pysty noutamaan pakettiasi, voit välittää saamasi saapumisilmoituksen toiselle henkilölle, joka voi noutaa pakettisi puolestasi. Vaihtoehtoisesti toinen henkilö voi noutaa pakettisi ilmoittamalla noutopisteellä nimesi, paketin seurantanumeron ja saapumisilmoituksessa ilmoitettavan hyllypaikan. Pakettia noutavalla tulee olla oma henkilöllisyystodistus mukana.

Sekä noutopisteillä että kotitoimituksissa noudatetaan asiakkaan ja henkilökunnan terveyden turvaavia ja koronaviruksen leviämistä ehkäiseviä toimenpiteitä. Paketin voi vastaanottaa turvallisesti kummallakin toimitustavalla ilman fyysistä kosketusta tai tarvetta tehdä kuittausta käsin.

Verkkokauppias huomio! Verkkokaupoissa asioivat ovat alkaneet suosia poikkeustilanteen myötä kotitoimituksia. Tämä on hyvä huomioida verkkokauppojen kassoilla. Mikäli kotitoimitusvaihtoehtoa ei vielä ole käytössä, niin se kannattaa aktivoida nyt.

Asiakaspalvelu

Turvallisesti etätöissä työskentelevät asiakaspalvelijamme ovat tällä hetkellä hyvin tavoitettavissa sekä sosiaalisessa mediassa että perinteisemmissä kanavissa. Yhteystiedot löydät täältä.

Myynnillisissä asioissa autamme mielellämme ja helpoiten meidät tavoitat osoitteesta sales.fi@postnord.com.

Aiheeseen liittyvät tiedotteet

26.3.2020 Kotimaan liikkumisrajoitukset eivät koske tavaraliikennettä – PostNord toimittaa kotimaassa normaalisti

24.3.2020 Osa PostNordin varastosta eristettiin koronavirustartuntaepäilyn vuoksi – toiminta jatkuu jälleen normaalisti

18.3.2020 Noutopistelähetykset osaan Euroopan maista keskeytyy

17.3.2020 Noutopisteiden toimenpiteet koronaviruksen varalle

Suljetut alueet Euroopassa

Euroopassa suljetut postinumeroalueet

Kundservice