Varastolla venytään rengassesonkien mukaan

Jonas Fodstad pyörän taustalla

Bridgestone kuuluu maan johtaviin rengasalan toimijoihin myös Suomessa. Niinpä renkaidenvaihdon sesonkiaikoja elettäessä Bridgestonen varastoinnin hoitavalla PostNordilla on tavallista kiireisempää.

"Sesonkiluonteisuus merkitsee toimituksiimme hurjia piikkejä. Volyymit ja työmäärä kasvavat ja aikataulut ovat normaaliakin kireämpiä, vaikka pyrimme toimittamaan noin puolet rengastarpeesta ennen pahinta ruuhkaa. PostNord suoriutuu tästä kausivaihtelusta hienosti", Bridgestone Finland Oy:n maajohtaja Jonas Fodstad sanoo.

Toimialalle on ominaista, että rengasliikkeet eivät voi pitää suuria varastoja eri kokoja ja artikkelinumeroja itsellään.

"Tilaustavara halutaan kuitenkin perille mahdollisimman nopeasti. Rengasliikkeen onvoitava luottaa siihen, että asennuksen uskaltaa sopia huomiselle kello 14.00 ja että siihen mennessä olemme toimittaneet renkaat. Asiakkaidemme mukaan Bridgestone on alan varmin toimittaja, joten kyllä logistiikka meillä pelaa hyvin."Bridgestone siirsi varastoinnin Lappeenrannasta PostNordin Lahden logistiikkakeskukseen reilu kolme vuotta sitten.

"Lahti  sijaitsee strategisesti lähellä ruuhka-Suomea, minkä ansiosta pystymme toimittamaan tilaukset vuorokauden sisällä."

Lisäarvopalveluna varastolla myös asennetaan renkaita vanteille, niin sanottuja ”valmiita paketteja”.

"Tämä on avaintekijä, jotta pystymme palvelemaan autokauppakanavaa parhaalla mahdollisella tavalla."

Keräily ja pakkaaminen vaikuttavat osaltaan Bridgestonen brändiin.

"Yllättävän pieniltäkin tuntuvat asiat ovat tärkeitä asiakkaalle. Esimerkiksi se, onko lavoille pakatut isot renkaat alimmaiseksi ja pienet päälle. Saamme myös kiitosta siitä, että renkaat toimitetaan puhtaina. Opastamme varaston henkilökuntaa tarvittaessa, ja täytyy sanoa, että koulutuksille löytyy kiitettävästi mielenkiintoa."

Logistiikkakeskus vastaanottaa, hyllyttää, varastoi ja keräilee kaikki lähetykset. Rengaskokojen ja mallien määrä on valtava, sillä Bridgestone valmistaa renkaita käytännössä kaikille kumipyörillä kulkeville kulkuneuvoille – myös maansiirtokoneisiin, moottoripyöriin ja maatalouskoneisiin.

Bridgestone käyttää 12 000 m2:n varastotilaansa Lahdessa hyödyksi myös asiakastilaisuuksissa.

"Järjestämme logistiikkakeskukseen vierailuja, jotka ovat tärkeitä asiakassuhteidemme hoidossa. Erityisesti autokaupalle toimitusvarmuus on aivan A ja O, koska heidän mahdollisuutensa varastoida suuria määriä renkaita ovat rajalliset. Luottamus toimitusvarmuutemme kasvaa, kun he omin silmin pääsevät näkemään lähes kilometritolkulla renkaita ja saavat varaston henkilökunnalta kuulla, miten tuhansia artikkelinumeroja käsitellään. Voimme näin todistaa, että meillä on asiaan paneutunutta ja ammattitaitoista väkeä hoitamassa toimituksia."

Maajohtajan mielestä logistiikkakumppani ansaitsee suosituksensa.

"PostNord on monipuolinen ja osaava logistiikkakumppani. Pidän hyvänä muun muassa sitä, että meihin ollaan aktiivisesti yhteydessä ja keskustelemme asioista aina johtotasoa myöten."

Bridgestone

Kysy lisätietoja tai tarjous

PostNordilla on ratkaisut kaikkiin logistiikkatarpeisiisi.

Ota yhteyttä

Asiakkaan käyttämät palvelut