Inchcapen varaston kautta kiertää yli 23 000 nimikettä

Punainen auto tiellä

Inchcape on maailman suurin autovalmistajista riippumaton autokauppias. Sen Suomen-yhtiö edustaa Suomessa ja Baltiassa kolmea merkkiä: Mazdaa, Land Roveria ja Jaguaria.

Inchcapen varaosien logistiikka on jo vuosia ollut kokonaisvaltaisesti ulkoistettu PostNordille, jonka vastuulla on varaosien varastointikeräily ja yökuljetukset Suomeen ja Baltiaan. Lisäksi PostNord huolehtii Mazdan varaosien kuljetuksista Brysselistä suoraan Vantaalle.

"Meille on tärkeää toimia yhden ja saman logistiikkakumppanin kanssa, jolloin koko logistiikkaketjusta voidaan puhua yhden osapuolen kanssa. PostNordilta saamme keskitetysti kuljetusten lisäksi varastoinnin, ja lisäksi heidän toimintansa kattaa myös Baltian", Inchcapen logistiikkapäällikkö Harri Räsänen kertoo.

Meille on tärkeää toimia yhden ja saman logistiikkakumppanin kanssa, jolloin koko logistiikkaketjusta voidaan puhua yhden osapuolen kanssa.

Varaosien skaala on suuri: yli 23 000 nimekkeen joukkoon mahtuu muun muassa isoja peltiosia, pieniä sähkönippeleitä, arkoja airbag-patruunoita ja helposti särkyviä tuulilaseja. PostNord käyttää Inchcapen tietojärjestelmää, ja puhelimessa Inchcapen ja varaston välillä jutellaan päivittäin. Räsänen kiittää Inchcapen liiketoimintaan perehtyneen varastopäällikön ja muun henkilökunnan ammattitaitoa ja palvelualttiutta.

”Jos kyseessä on vaikkapa taksiyrittäjäasiakkaamme toimeentulo, niin kyllä he varastolla lähtevät etsimään juuri tulleen tavaran joukosta sen kiireellisesti tarvitsemansa varaosan, jotta asiakas saa autonsa kuntoon mahdollisimman nopeasti.”

Meillä on ikään kuin oma varastopäällikkö.

Kuljetukset autokauppiaille ja -korjaamoille hoidetaan nopeina InNight -yökuljetuksina. Kello 14.45:een mennessä tilattu uloslähtevä tavara keräillään lähtökuntoon vielä samana päivänä, ja kuljetus on perillä aamuyöllä ja pohjoisessakin aamupäivällä. Yöjakelussa PostNord on käytössään hälytyskoodit ja avaimet, joten tavara odottaa korjaamolla aamun ensimmäistä töihintulijaa.
 
”Nopeus on alallamme erittäin merkittävä tekijä nykyisin, sillä autokorjaamojen vastuu on kasvanut vuosien myötä. Siksi tavaran pitää olla perillä mahdollisimman pian.”

Kuljetukset harjaantuneesti takaisinpäin

Varaston toiminta ja kuljetukset toimivat harjaantuneesti myös päinvastaiseen suuntaan. Ympäristövaatimusten kasvaessa palautuslogistiikan osuus on kasvanut merkittävästi: korjaamojen on nykyisin palautettava tehtaalle uusiokäyttöön esimerkiksi laturit ja kompressorit. Samalla rutiinilla hoidetaan myös takuukorjauksiin liittyvä logistiikka. Jo vuosia jatkuneen asiakassuhteen tunnuslukuja tarkastellaan kuukausittaisissa palavereissa.

”Yhteistyöhön liittyy tietenkin jatkuva kehittäminen. Mietimme esimerkiksi keinoja vähentää keräilyvirheitä. Pyrimme muun muassa välttämään samankaltaisten varaosanumeroiden tilausta samassa tilauksessa.”

Varastolla valvotaan myös saapuvan tavaran kuntoa: rikkinäiset kollit valokuvataan ja kuvat lähetetään Inchcapelle, jotta he voivat puolestaan olla yhteydessä päämiehiinsä.

Välilastauksista eroon Belgian-kuljetuksissa

Pari vuotta sitten Inchcape siirsi PostNord myös Mazda-varaosien kuljetukset Belgiasta Suomeen. Tehtaalla lastattu traileri saapuu Travemunden-lautalla Vantaalle noin parissa vuorokaudessa.

”Selkeimpänä hyötynä pidän sitä, että pääsimme eroon välilastauksesta Kööpenhaminassa. Saimme näin vähennettyä rikkimenneen tavaran määrää.”

Monivuotisen yhteistyön kokonaisuutta Räsänen kiteyttää seuraavasti:

”Tämä on meille kokonaistaloudellisesti järkevin ratkaisu, ja saamme PostNordilta ammattitaitoista palvelua.”

Inchcape

Kysy lisätietoja tai tarjous

PostNordilla on ratkaisut kaikkiin logistiikkatarpeisiisi.

Ota yhteyttä

Asiakkaan käyttämät palvelut