Oma maa ei olekaan aina mansikka. Näin Vagabondin logistiikka tehostui.

Vagabond

Jotkin yritykset haluavat, että niiden keskusvarasto on lähellä. Vagabond siirsi varastonsa toiseen maanosaan. Omaperäisen ratkaisunsa ansiosta ruotsalainen kenkäyritys pystyy varustamaan tavarat lähetystarroilla jo ennen kuin ne saapuvat Ruotsiin. Ja tuloksena on? Nopeammat toimitukset, vähäisemmät ympäristövaikutukset ja pienemmät logistiikkakustannukset.

Ruotsalainen Vagabond-kenkämerkki päätti muutama vuosi sitten siirtää keskusvarastonsa Ruotsista Vietnamiin Ho Chi Minhin kaupunkiin. Syy siihen oli yksinkertainen. Noin 85 prosenttia sen tuotannosta tapahtuu Vietnamissa ja loput Kiinassa.

− On helpompaa ja kustannustehokkaampaa, että tehtaat toimittavat tavaran yhteen paikkaan lähelle kuin useaan kohteeseen Eurooppaan. Varastoimalla tavaran Aasiaan saamme myös koottua yhteen ja lähetettyä kerralla isompia määriä asiakkaille Ruotsiin ja muihin maihin, eikä meidän tarvitse varastoida tavaroita uudelleen kohdemaissa. Koska yhdistämme tavarat jo varastolla, kontit pystytään pakkaamaan tiiviimmin, jolloin säästämme rahaa ja ympäristöä. Nyt meillä on täällä Varbergissa vain pieni varasto, josta menee tavaraa lähinnä vain omiin myymälöihimme Ruotsiin, kertoo Vagabondin logistiikkajohtaja Anna Samuelsson.

Vagabond toimii nykyisin yli 30 eri markkinalla, mutta Skandinavia ja Pohjois-Eurooppa ovat sen suurimpia toiminta-alueita. Toimitustarpeet vaihtelevat maittain. Ruotsissa yrityksellä on ainutlaatuinen ratkaisu, jossa käytetään apuna PostNordin Pacsoft Online -rahtauspalvelua. Kun paketit varustetaan jo Vietnamin varastolla ruotsalaisilla lähetystarroilla, kontti voidaan lähettää suoraan PostNord Logisticsin Härryddan terminaaliin Etelä-Ruotsiin. Siellä kontti vain otetaan vastaan ja puretaan laivasta, minkä jälkeen lähetykset toimitetaan asiakkaille PostNord Logisticsin tavallisen pakettiverkoston kautta. Asiakkaille hyöty näkyy siinä, että tavarat saapuvat perille nopeammin, koska ne eivät käy välillä varastossa Ruotsissa, ja Vagabondille riittää pienempi varastopinta-ala kotimaassa.

− Pyrimme mahdollisimman useisiin suoriin toimituksiin ja mahdollisimman vähäiseen käsittelyyn omassa maassa. Näin olemme hoitaneet logistiikkaa jo useita vuosia, Anna Samuelsson kertoo.

Alussa järjestely kuitenkin takkuili. PostNord Logisticsin Ruotsin tietojärjestelmän ja Vagabondin Vietnamin varastonhallintajärjestelmän välisen maantieteellisen välimatkan vuoksi saattoi kulua 10–15 sekuntia siihen, että laatikko skannattiin ja lähetystarra tulostettiin. Yhteistyössä liiketoimintajärjestelmäkonsultti AD Konsultin ja PostNord Logisticsin kanssa kehitettiin siksi ratkaisu, jossa lähetystarrat tehdään Ruotsissa.

− Se tapahtuu heti, kun logistiikkaosasto luo lähetyksen, ja lähetystarrat lähetetään saman tien tiedostona Vietnamiin. Kun tiedot ovat olemassa paikan päällä, menee vain muutama sekunti skannauksesta tulostamiseen, kertoo Vagabondin IT-johtaja Mikael Larsson.

Anna Samuelsson kertoo, että PostNord Logistics on suhtautunut erittäin myönteisesti ja antanut kaiken tukensa IT-pulman ratkaisemiseen.

− Se kertoo avoimuudesta, jota arvostan logistiikkapalveluiden tarjoajassa. Taito ehdottaa ratkaisuja ja kyky kuunnella asiakkaan ideoita ovat myös tärkeitä ominaisuuksia. PostNord Logisticsissa suhtauduttiin myönteisesti esimerkiksi siihen, että konttien purkaminen tapahtuisi heidän terminaalissaan, mitä ei ole Ruotsissa koskaan ennen tapahtunut. Meillä on myös hyvin avoimet välit, eli keskustelemme avoimesti kaikesta aina hinnoittelusta liiketoimintamme rakenteisiin. Tähän mennessä kaikki on sujunut hienosti.

VAGABONDIN LOGISTIIKKAVIRRAT VIETNAMISTA RUOTSIIN

1. Vietnamin ja Kiinan tehtailta tavarat toimitetaan Vagabondin varastolle Ho Chi Minhiin.
2. Rahtiasiakirjat tulostetaan paikallisesti Vietnamissa Pacsoft Online -palvelun avulla.
3. Kontti lähetetään Vietnamista PostNord Logisticsin Härrydan terminaaliin.
4. Koska rahtiasiakirjat ovat jo mukana lähetyksessä, tavarat toimitetaan suoraan suurille ruotsalaisasiakkaille ilman, että ne kulkevat Varbergin varaston kautta.
5. Vagabondin omiin Ruotsin myymälöihin menevät tavarat toimitetaan Varbergiin. Sieltä eteenpäin jakelun hoitaa PostNord Logistics.

www.vagabond.com

Kysy lisätietoja tai tarjous

PostNordilla on ratkaisut kaikkiin logistiikkatarpeisiisi.

Ota yhteyttä