"Pullopostia pitkin Pohjolaa"

Anders Ellitsgaard Larsen ja viinipullojen laatikot

Uudenlainen ajattelu on ratkaisevaa AMKA Gruppenille, jonka Jyllannin keskusvarastolta lähtee vuosittain 30 miljoonaa pulloa viiniä ja väkeviä viinoja. Yrityksen logistiikkajohtaja Anders Ellitsgaard Larsen on siitä hyvin perillä. Hän pyrkiikin siksi aina luomaan asiakkailleen mahdollisimman hyviä kokemuksia varmistamalla aiempaa paremman logistiikan.

Pohjolan suurimpana viinintuojana AMKA Gruppen on konserni, joka tarvitsee toimivaa ja samalla koko ajan kehittyvää logistiikkaa. Tanskassa Århusin eteläpuolella Hørningissä on konsernin 13 000 neliön keskusvarasto, jonne mahtuu 5–6 miljoonaa viinipulloa. AMKA Gruppenin logistiikkaorganisaatio toimittaa viiniä ja väkeviä viinoja konserniin kuuluville yrityksille ja omille asiakkailleen, mutta AMKA Gruppenilta viinejä toimitetaan myös yksityisasiakkaille ulkoisten viinialan yhteistyökumppaneiden puolesta. Muun muassa Århusin eteläpuolella olevasta keskusvarastosta PostNord kuljettaa suuria ja pieniä toimituksia sekä tukkumyyjille, myymälöihin, ravintoloihin että yksityisille asiakkaille kaikkiin Pohjoismaihin.

AMKA Gruppenissa laatu on ykkösasia – niin tuotteissa kuin toimituksissakin. 

- Meiltä tilaavat ihmiset haluavat saada tuotteensa kunnon pakkauksissa ja moitteettomassa kunnossa. Ihmiset eivät osta vain viiniä. He ostavat elämyksen, Anders Ellitsgaard Larsen sanoo. Siksi on äärimmäisen tärkeää, että asiakkaat saavat juuri sen, mitä odottavatkin, kun heille toimitetaan viiniä AMKA Gruppenin keskusvarastolta.

Kun talouskriisi alkoi vajaat kymmenen vuotta sitten, tarkoitti se samalla, että niin AMKA Gruppen kuin kaikki muutkin yritykset joutuivat avartamaan näkemyksiään saadakseen taloutensa toimimaan.

- Myymme nautittavaksi tarkoitettuja tuotteita. Meidän piti siis löytää säästämiskeinoja, mutta emme halunneet missään nimessä tinkiä tavaran laadusta. Sen vuoksi keskityimme logistiikkaan, logistiikkajohtaja sanoo. Ennen esimerkiksi yksityisasiakkaiden tavarat toimitettiin samalla tavalla kuin suuret tukkutoimitukset eli kuorma-autolla. AMKA Gruppen ja PostNord sopivatkin sen vuoksi, että toimitukset jaetaan kahteen osaan. Pääosa on suuria toimituksia, jotka ajetaan kuorma-autoilla, kun taas kaikki yksityisasiakkaiden tilaukset toimitetaan PostNord Express -palveluna.

- Suurilla kuorma-autoilla ajaminen omakotitaloalueilla oli epäkäytännöllistä kaikkien kannalta. Nyt kaikki tekevät sitä, missä ovat parhaita, Anders Ellitsgaard Larsen sanoo. Tämä ratkaisu on sekä edullisempi että tehokkaampi. Näin myös asiakkaalle jää maksettavaksi pienempi kuljetusmaksu.

AMKA Gruppen on viiniasiantuntemuksensa lisäksi keskittynyt erilaisiin laatuviinoihin. Alkujaan Norjassa olutharrastajien perustama Beer Enthusiast on nykyisin AMKA Gruppenin tytäryhtiö, ja se vastaa erikoisoluiden tuonnista ja viennistä. Yritys keskittyy vahvaan pohjoismaiseen profiilin ja haluaa valikoimiinsa Pohjolan parhaat oluet. Niistä mainittakoon tanskalainen Ø-bryg, norjalainen Austmann, suomalainen Malmgård ja ruotsalainen Slotskällan.

Jos olet ostanut oluesi erikoisliikkeestä, onkin hyvin todennäköistä, että sammutat janosi Beer Enthusiastin toimittamalla oluella. Tai kuten logistiikkajohtaja asian ilmaisee – Koko elämyksen on oltava sellainen, että asiakas haluaa ostaa meiltä uudelleenkin.

AMKA - lyhyesti

Anna-Marie Søndergaard ja hänen puolisonsa Karsten perustivat yrityksen 1978.​

Pohjoismaiden suurin viinintuoja.​
Hørningissä on 5–6 miljoonan pullon keskusvarasto.​
Toimittaa juomia myymälöihin, ravintoloihin ja yksityisasiakkaille.​
Myy vuosittain yli 30 miljoonaa pulloa viiniä, olutta ja viinaa 11 eri maahan.​
 Konsernilla on tytäryhtiöitä 11 eri maassa.​
 AMKA Gruppenilla on yhteensä 130 työntekijää 11 eri maassa, ja sillä on 18 erillistä yritystä.​

http://www.amka-vin.com

Kysy lisätietoja tai tarjous

PostNordilla on ratkaisut kaikkiin logistiikkatarpeisiisi.

Ota yhteyttä