Varastointikumppani tuo Sky-Medialle tervetullutta joustoa

Mainostekstiilitukku Sky-Median varasto on sijainnut jo kaksi vuotta PostNordin logistiikkakeskuksen uumenissa Turussa. Erilaisia vaatteita, päähineitä, laukkuja ja pyyhkeitä on varastossa 11 500 nimikettä.

- Tietääkseni olemme ainoa mainostekstiilialan tukku koko Euroopassa, joka on ratkaissut varastoinnin siirtämällä varaston varastohotelliin, kertoo Sky-Median toimitusjohtaja Virve Oravainen.

Oravainen painottaa, että ulkoistettu varasto tuo tervetullutta joustoa sekä varaston kokoon että päivittäiseen henkilöstötarpeeseen. Näin voidaan tehokkaammin vastata kysynnän muutoksiin ja toimituspiikkeihin.

Muutama vuosi sitten Sky-Median tuolloinen varastorakennus alkoi olla yritykselle kasvun este. Tilat eivät olleet riittävän korkeat. Lisäksi paikka oli jo parhaat päivänsä nähnyt: kesällä talossa hikoiltiin ja talvella hytistiin.

- Teimme vertailua eri vaihtoehtojen välillä: rakennammeko uutta, vuokraamme tilaa toisaalta vai siirrymmekö varastointipalvelujen käyttäjäksi. Päätimme ulkoistaa varastomme. Samalla PostNordille siirtyi meiltä yhdeksän työntekijää, varastotyöntekijöiden mukana myös yksi asiakaspalvelijamme. Näin siirsimme kullanarvoista osaamista kumppanin puolelle.
Viikoittaiset tavarantoimitukset Kiinasta, Marokosta, Turkista ja eri puolilta Eurooppaa hyllytetään nyt pientavaran ja tekstiilien varastointiin ja keräilyyn parhaiten soveltuviin hyllyjärjestelmiin.

Tilauksista 65 prosenttia tehdään netissä ja tilausjärjestelmä on integroitu PostNordin varastonhallintajärjestelmään. Uusittu hyllytysjärjestelmä helpottaa keräilyä ja minimoi virheet.

Toimiva yhteistyö varastointipalvelun ja asiakkaan välillä edellyttää kuitenkin paljon kehittämistä ja kumppanilta halua syventyä asiakkaan liiketoiminnan erityispiirteisiin: esimerkiksi siihen, että tilaukseen on osattava kerätä aina oikeankokoinen ja -värinen vaate.

- Saamme hyvää palvelua ja olemme tyytyväisiä. Tähän tilanteeseen olemme päässeet yhteistyöllä ja sen ansiosta, että kummallakin osapuolella on ollut vahva tahtotila saada asiat toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla.
Todellisin palaute toimitusvarmuudesta kuuluu kuitenkin kentältä, Sky-Median jälleenmyyjien suusta.

- Eräs jälleenmyyjämme kommentoi juuri, että meihin voi aina luottaa, koska tavara on perillä seuraavana päivänä tilauksesta.

Kuljetukset lähtevät matkaan samasta rakennuksesta päivittäin kaikille Sky-Median 1300 jälleenmyyjälle ympäri maata. Oravainen pitääkin ehdottomana etuna nopeutta:
- Ennen kello 14 jätetty tilaus keräillään lähetettäväksi samana päivänä ja on perillä seuraavana päivänä. Nopeat ja varmat toimitukset ovat meille erittäin tärkeitä, ja palvelulupauksemme hipoo 100 prosenttia.

Sky-Media

Kysy lisätietoja tai tarjous

PostNordilla on ratkaisut kaikkiin logistiikkatarpeisiisi.

Ota yhteyttä