Hoppa över navigering och sök
Vi stöder inte längre Internet Explorer. Överväg att byta till Chrome, Edge, Firefox eller en liknande webbläsare för en snabbare och smidigare upplevelse. Öppna i Microsoft Edge

Distributionen är en betydande del av reservdelsprodukterna

– PostNord är mycket bra, den bästa distributionspartnern vi har. Jag kan konstatera att distributionen till Sverige fungerar bergsäkert.

Logistiken har prövats och jämförts under åren och vi har kommit fram till att PostNord är bäst, berättar Tommi Ristimella, chef för distributionscentralen på BRP Finland Oy.

PostNord distribuerar reservdelar till snöskotertillverkarens största marknadsområde i Sverige. BRP Finland Oy ligger i Rovaniemi. I antal räknat skickas 33 procent av BRP:s alla reservdelsleveranser som paket- och palldistribution till Sverige.

Distributionen är en betydande del i BRP:s reservdelsprodukt.

Att reservdelen kommer fram till kunden i tid, i oskadat skick, spelar naturligtvis en stor roll i hur kunden upplever servicenivån. Kunden får leveransen inom 48 timmar räknat från tidpunkten då reservdelen lämnar BRP. Varje vecka följer BRP upp hur leveranserna lyckats. Enligt Tommi Ristimella är  leveranssäkerheten i en klass för sig; det finns i praktiken inga reklamationer och svinnet är obefintligt.

– Vi är också tacksamma för att vår distributionspartner har förmågan och viljan att hitta speciallösningar. PostNord har försett oss med en trailer ute på gårdsplanen för att hjälpa oss spara tid. Ibland behöver vi också en annan bil med snabb leverans och det har alltid gått att ordna, berättar Tommi Ristimella.

– Vi har nyss börjat med Expressflygleveranser till Sverige i enlighet med de sydsvenska försäljarnas önskemål. Detta ger kunden möjlighet att välja ett snabbt leveranssätt om han/hon anser det nödvändigt.

Reservdelar skickas vidare från fabriken i princip varje vardag året runt. Även om de snörika vintermånaderna från jul till påsk innebär högsäsong i reservdelsdistributionen, jämnas säsongen ut tack vare roadster-cyklar och fyrhjulingar som också hör till BRP:s sortiment.

Därför har reservdelsdistributionen brett ut sig också i Sverige och omfattar nu hela landet.

– Vi distribuerar reservdelar till våra nyare produktgrupper ända bort till södra Skåne. Reservdelarna till snöskotrar omfattar också ett brett geografiskt område eftersom Sveriges fjällområde sträcker sig längs Skanderna och Norges gräns och längre söderut än fjällområdet i Finland. Vi exporterar reservdelar även till de andra nordiska länderna, till Centraleuropa, Ryssland och Kanada. När jag jämför med de övriga länderna har distributionen till Sverige fungerat utan några som helst anmärkningar sedan många år, säger Tommi Ristimella.

BRP Finland

 

Fråga efter mer information eller en offert

PostNord har lösningar för alla logistikbehov.

Kontakta oss

Tjänster som kunden använder