Flexibiliteten viktigast för PH Distribution

Flexibilitet och snabba leveranser är A och O för danska PH Distribution.

– Logistik är allt. Om den inte fungerar går våra kunder någon annanstans. Butikerna kan inte längre vänta i 2-3 dagar på sina beställningar, utan nu är det dagliga leveranser som gäller i fall man vill behålla sina kunder, säger logistikchefen Arne Petersen på PH Distribution i Danmark.

PH Distribution A/S säljer allt ifrån leksaker till DVD-skivor, accessoarer och solglasögon till framförallt den skandinaviska detaljhandeln. Med runt 300 000 leveranser per år ställer det höga krav på logistiken och den service som god logistik innebär:

– För att våra kunders service till sina kunder ska fungera bra krävs det att de i sin tur får bra service av oss, förklarar han. Och här är ju leverantörerna väldigt viktiga.

Det fanns flera goda skäl till att valet av leverantör föll på PostNord:

– De uppfyllde våra krav på flexibilitet och ständig tillgänglighet, så att vi trots kort varsel ändå alltid klarar av att leverera till våra kunder i tid, berättar Arne Petersen.

PH Distribution A/S stora utmaning är att de aldrig vet i förväg hur nästa dags leverans ska se ut:

– Då är det viktigt för oss att kunna kontakta PostNord under dagen och snabbt arrangera de transporter som behövs. Vi måste alltid vara säkra på att kunna erbjuda dagliga leveranser till våra kunder, betonar Arne Petersen.

Han tror att konkurrensen inom e-handelslogistiken blir ännu tuffare framöver i och med kundernas ständigt ökade krav.

– Snabbhet, flexibilitet och pålitlighet kommer att bli mer avgörande än någonsin.

Fakta PH Distribution

PH Distribution A/S säljer allt ifrån DVD-skivor till solglasögon till kunder inom framför allt den skandinaviska detaljhandeln.
Med cirka 300 000 leveranser per år har logistiken en viktig roll.
PH Distribution anlitar PostNord för snabba leveranser till butiker och återförsäljare.
Video

Fråga efter mer information eller en offert

PostNord har lösningar för alla logistikbehov.

Kontakta oss