Snabba leveranser och högklassig distribution

Av sin lagerhållnings- och transportpartner kräver pulsmätartillverkaren Polar att försändelserna levereras runt hela Finland på ett säkert och effektivt sätt.

Polar Electros kända pulsmätare levereras till finska återförsäljare från PostNord lager i Vanda. Själva produktionen av pulsmätarna har centraliserats till Kina. Företagets logistikcentral i Europa ligger i Amsterdam. Därifrån kommer produkterna direkt till PostNord lager i Vanda.

– Snabba leveranser runt hela Finland och högklassig distribution var de viktigaste faktorerna som påverkade vårt val av logistikpartner, berättar Heli Rajavaara, transportexpert på Polar Electro Oy:s huvudkontor i Kempele.

Med leveranserna distribueras också marknadsföringsmaterial.
Från Vanda skickas nästan tusen leveranser per månad till våra återförsäljares butiker, utspridda i hela Finland.
 
Lika viktigt som korta leveranstider och högkvalitativ verksamhet är, enligt Heli Rajavaara, det faktum att försändelserna är lätta att spåra. Pulsmätare är värdefulla produkter och man vill veta var de befinner sig.
  
– Innan lagret flyttades till PostNord ville vi beskriva alla processer så noggrant som möjligt. Detta spelade en stor roll i att samarbetet fungerade så bra redan från allra första början, menar Heli Rajavaara.
Polar Electro strävar efter att bilda långvariga partnerskap. Företaget bedömer att det var en bra lösning att utlokalisera lagerhållning och förpackning till PostNord. Nu har samarbetet redan pågått i flera år.

– Förutsättningen för denna typ av samarbete är att alla funktioner är transparenta. Då vet vi i realtid vad som händer i leveranskedjan. PostNord rapportering är tydlig och faktureringen korrekt.

– De operativa uppgifterna blir effektivt utförda. Vanligtvis finns det ingen som helst anledning att lägga sig i den dagliga verksamheten, säger Heli Rajavaara.
– Vi kan lita på att leveranserna sköts enligt avtal.

Polar Electro

 

Fråga efter mer information eller en offert

PostNord har lösningar för alla logistikbehov.

Kontakta oss

Tjänster som kunden använder