Snabba leveranser ger konkurrensfördel

En effektiv distributionspartner är en väsentlig del av en skotillverkares konkurrenskraft, såväl i Finland som utomlands, säger Katja Kemppainen, ekonomichef på Sievin Jalkine.

Sievin Jalkine, som tillverkar skydds- och yrkesskor samt fritidsskor för herrar och damer, har vuxit till Nordeuropas största tillverkare inom sin bransch. Sievi-koncernens omsättning är ca 60 miljoner euro.

Huvudmarknadsområdet är Nordeuropa. Det omfattar Norden och Baltikum, Tyskland, Storbritannien och Ryssland. PostNord tar hand om största delen av Sievis pakettransporter till Europa. Samarbetet inleddes i början av 2000-talet.

Snabba och punktliga leveranser är de viktigaste faktorerna i valet av logistikpartner.

– PostNord distributionsnätverk matchar våra exportländer. Av vår transportpartner kräver vi snabba och punktliga leveranser samt ett omfattande distributionsnätverk, berättar ekonomichef Katja Kemppainen. Snabba och punktliga leveranser är de viktigaste faktorerna i valet av logistikpartner. PostNord hämtar paket från Sievi varje vardag. Deras transportverksamhet är snabb och kostnadseffektiv.

– Den sena hämtningstiden från vår fabrik möjliggör att vi kan ta hand om beställningarna som kommit in under dagen och skicka iväg dem till kunden samma dag, förklarar Katja Kemppainen.

Sievin Jalkine är nöjda med det snabba, omfattande och fungerande distributionsnätverket.

– En effektiv distributionspartner är en väsentlig del av en skotillverkares konkurrenskraft, såväl i hemlandet som utomlands. Till våra konkurrensfördelar hör ett omfattande skosortiment och snabb tillgänglighet. Tillsammans omöjliggör dessa faktorer konkurrens med oss. Vi kan lova att våra katalogprodukter levereras till kunden inom 24 timmar, säger Katja Kemppainen.
Sievi använder PostNord DPD-pakettjänst, vars nätverk omfattar över 500 distributionsterminaler i Europa. Terminalerna hanterar över 2 miljoner paket varje dag.

– Snabba och punktliga leveranser är de viktigaste faktorerna i valet av logistikpartner. Företaget har inte råd att låta en förare riskera hela servicekonceptet. Eftersom kunden alltid väntar på skorna som är beställda är leveranssäkerhet och spårning av paket viktigt. Vi måste oavbrutet veta var försändelsen befinner sig i, förklarar Katja Kemppainen.

Sievin Jalkine

Fråga efter mer information eller en offert

PostNord har lösningar för alla logistikbehov.

Kontakta oss