Lagerpartner ger Sky-Media välkommen flexibilitet

Reklamtextilgrossisten Sky-Medias lager har legat inne i PostNord logistikcenter i Åbo sedan år 2011. 11 500 artiklar i form av olika kläder, huvudbonader, väskor och handdukar finns på lagret.

- Vad jag vet är vi den enda grossisten inom reklamtextilier i hela Europa som har löst lagerhållningen genom att flytta lagret till ett lagerhotell, säger Virve Oravainen, vd på Sky-Media.
Oravainen betonar att det utlokaliserade lagret ger välkommen flexibilitet både när det gäller lagrets storlek och det dagliga personalbehovet. Det gör att man kan svara på förändringar i efterfrågan och möta leveranstoppar på ett mer effektivt sätt.

För några år sedan började Sky-Medias dåvarande lagerbyggnad bli ett tillväxthinder för företaget. Lokalerna hade inte tillräckligt högt i tak. Dessutom hade lokalen sett sina bästa dagar: på sommaren svettades man och på vintern huttrade man.

- Vi jämförde olika alternativ: ska vi bygga nytt, hyra lokaler från någon annan eller gå över till att använda lagerhållningstjänster. Vi bestämde oss för att utlokalisera lagret. Samtidigt övergick nio av våra anställda till PostNord, förutom lagerarbetare även en person från kundtjänst. På så sätt överförde vi kunskaper som var guld värda till en samarbetspartner.

Varuleveranserna från Kina, Marocko, Turkiet och olika länder i Europa som kommer varje vecka lagras nu på hyllager för små föremål och i textillager samt i de hyllsystem är bäst med tanke på plockningen.

65 procent av beställningarna görs på internet och beställningssystemet är integrerat i PostNord lagerstyrningssystem. Det förnyade hyllsystemet gör plockningen lättare och håller felen på ett minimum.

Ett fungerande samarbete mellan lagerhållningstjänsten och kunden kräver emellertid betydande utveckling och samarbetspartnerna måste ha en vilja att fördjupa sig i kundens verksamhets särskilda karaktär: exempelvis att man alltid måste kunna plocka ett klädesplagg i rätt storlek och färg till beställningen.

- Vi får bra service och är nöjda. Vi har kommit hit genom samarbete och tack vare att båda parter har haft en stark vilja att få saker och ting att fungera på bästa möjliga sätt.
Den sannaste bilden av leveranssäkerheten får man dock på fältet, från Sky-Medias återförsäljare.
- En av våra återförsäljare sa precis att oss kan man alltid lita på, då man får varorna levererade dagen efter beställningen.

Transporterna utgår dagligen från samma byggnad till alla Sky-Medias 1 300 återförsäljare över landet. Oravainen ser också snabbheten som en absolut fördel:
- En beställning som kommer in före klockan 14 plockas för leverans samma dag och är framme följande dag. Snabba och säkra leveranser är mycket viktigt för oss, och vårt servicelöfte är nära 100 procent.

Sky-Media

Fråga efter mer information eller en offert

PostNord har lösningar för alla logistikbehov.

Kontakta oss

Tjänster som kunden använder