Tillverkare av räddningsdräkter behöver pålitlig logistik

Myndigheter förutsätter snabbhet.

– Våra kunder förutsätter snabba leveranser, rentav nästkommande dag. Detta har vi uppnått. Därtill till rätt pris, säger Mika Aitio på Ursuk.
För den som är i tjänst och tar på sig Ursuks räddnings- eller yträddningsdräkt kan det innebära skillnaden mellan liv och död.

– Ursuit-dräktens primära syfte är att hålla användaren torr och säker även i krävande förhållanden, förklarar Mika Aitio, exportchef på Ursuk. Ursuk är det överlägset mest populära märket inom dyk- och räddningsdräkter i Norden.

Kunden har ofta bråttom med att få nya dräkter. Distributionen måste ske snabbt.

Den internationella kundkretsen för familjeföretaget i Åbo består av högt uppsatta institutioner inom räddnings- och säkerhetssektorn, på statsnivå. Kunderna förutsätter att leveranserna flyter på. Våra konkurrenter är väl representerade i exportländerna, så vi har inte råd att ge dem försprång genom längre leveranstider.

– Kunden har ofta bråttom med att få nya dräkter, så distributionen måste ske snabbt. Vi förväntas leverera påfyllning redan nästkommande dag till exempelvis Stockholm, säger Aitio.

Tillräckligt snabba leveranser var tidigare en omöjlighet

– För ett par år sedan undrade vi varför vi inte kunde skicka gods från Åbo över viken till nästkommande dag. Trots att det gick Sverigebåtar även då kunde våra paket resa runt i tre dagar.

Ursuk begärde anbud på sina leveranser. PostNord, som vann anbudsgivningen, kunde förbättra leveranstiderna enligt Ursuks verksamhetskrav. Maximistorleken på 31,5 kilo för paket är utmärkt och tillräcklig för våra leveranser. På Ursuk är företagsledningen nöjd med bytet av logistikpartner och den anmärkningsvärda förkortningen av leveranstiderna.

– Vi har tidigare provat flera alternativ. PostNord erbjuder oss en tjänst som innebär att våra kunder får sina räddningsdräkter snabbt, rentav följande dag. Kostnadsnivån är den rätta. Dessutom uppskattar vi leveranssäkerheten. Ursuk, som frekvent skickar landsvägstransporter inom Europa, ger PostNord sina bästa rekommendationer.

– Till Sverige anländer våra försändelser redan följande dag. Leveranser till övriga Europa är framme om 2 – 5 dagar. Våra kunder i Sverige, Tyskland, Tjeckien och Polen kan dessutom få en exakt leveranstid angiven. Förutom prissättning och snabbhet uppskattar vi hos PostNord något som vi tidigare saknat, nämligen säkerhet. Vi slipper spåra våra försändelser eftersom leveranserna kommer fram i utsatt tid.

Ursuk

Fråga efter mer information eller en offert

PostNord har lösningar för alla logistikbehov.

Kontakta oss