Gå direkt till sidans huvudinnehåll Gå till huvudmenyn Gå till språkväljaren

PostNords klimatarbete topprankas - igen

27.12.2012

För tredje året i rad rankas PostNords kvalitativa klimatarbete som ett av de bästa i branschen enligt IPC, samarbetsorganet för världens ledande postföretag.

IPC (International Post Corporation) har som miljömål att minska branschens samlade koldioxidutsläpp med 20 procent mellan år 2008 och 2020. För att nå dit krävs omfattande omställningar för alla företag i branschen. PostNords mål är att minska koldioxidutsläppen med 40 procent mellan år 2009 och 2020.

För att mäta hur klimatarbetet framskrider rankar IPC postföretagens utveckling och förbättring när det gäller det kvalitativa klimatarbetet. IPC:s bedömning baseras på vilka processer företaget har för miljöarbetet, hur väl förankrat miljöarbetet är i företagets ledning samt hur transparent företaget redovisar hållbarhetssiffror från såväl den egna organisationen som underleverantörer.

För tredje året i rad rankar IPC PostNord på en tredjeplats i branschen.

- Det är mycket glädjande att återigen finnas med i topp tre på IPC:s ranking. För oss är klimatarbetet viktigt. Vi arbetar målmedvetet med många åtgärder på miljöområdet, exempelvis med tester och investeringar i elbilar och lastbilar som drivs med alternativa bränslen. Att vi återigen rankas som ett av de bästa postföretagen i världen på det här området är ett erkännande för oss, säger Erica Kronhöffer, miljö- och kvalitetschef på PostNord.

Vid frågor kontakta:
Erica Kronhöffer, miljö- och kvalitetschef på PostNord via medierelationer, tel 010-436 10 10

PostNord bildades 2009 genom samgåendet mellan Post Danmark A/S och Posten AB. Koncernen erbjuder kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden och har en omsättning på cirka 40 miljarder SEK och drygt 40 000 medarbetare. Verksamheten bedrivs i affärsområdena Breve Danmark, Meddelande Sverige, Logistik och Strålfors. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag och huvudkontoret ligger i Solna, Sverige. Läs mer om PostNord på www.postnord.com.