Mene suoraan päävalikkoon Siirry päävalikkoon Kielivalikkoon

5 plus 1 vinkkiä verkkokaupan vientiin

Vinkit vientiin

Vältä sudenkuopat ja ota talteen vinkit onnistuneeseen vientiin.

1. Seuraa tarkasti markkinoita

Ota selvää, minkälainen tarjonta ja kysyntä myymilläsi tuotteilla on kohdemaassa. Tarkista, mitkä viranomaistahot käsittelevät juuri sinun tuotteitasi ja kuinka kilpailuun suhtaudutaan; haastavimpia ovat usein tuotteet, joihin kohdemaalaiset itse panostavat.

2. Selvitä säännöt ja rajoitukset

Kansainväliseen kauppaan liittyy koko joukko sääntöjä ja rajoituksia. Niitä liittyy tullauskäytäntöihin, kiintiöihin ja lisensseihin sekä sisäisiin maksuihin, alkuperäsääntöihin ja ympäristövaatimuksiin. Tee kotiläksysi huolella!

3. Laadi lupahakemus hyvissä ajoin

Huolehdi, että tulliviranomainen on mukana prosessin alusta lähtien, jotta luvat ja käytännöt ovat ajoissa valmiina. Monet saattavat myös unohtaa lupahakemuksen tuontirajoitetuille tuotteille.

4. Sopeudu markkinoille

Ota selvää, mitkä kohdemarkkinoiden säännöt koskevat juuri sinun tuotteitasi, sekä mukauta logistiikkasi ja myyntisi vallitseviin sääntö- ja maksujärjestelmiin.

5. Huolehdi että palautukset hoituvat sujuvasti

Palautusten sujuvuus on kilpailuetu. Jotta tuotteita voidaan jälleentuoda EU-alueelle ilman mahdollisia tullimaksuja ja arvonlisäveroja, täytyy alkuperäinen vienti pystyä todistamaan jälleentuonnin yhteydessä.

PostNordilta saa palautuspalvelut sekä EU:n ulkopuolisten palautusten käsittelyyn tarkoitetun pohjoismaisen palautusjärjestelmän, mikä tekee palautusten seurannasta ja käsittelystä helppoa asiakkaille.

Kundservice