Brexitin siirtymäajan päättyminen aiheuttaa muutoksia Britannian kuljetuksiin

Britannian EU-eroa seurannut siirtymäaika päättyy 31. joulukuuta 2020. Tavaroiden käsittely ja kauppa Suomen ja Britannian välillä edellyttävät vuoden 2021 alusta lähtien uusia toimintatapoja ja veloituksia. Tämä vaikuttaa myös PostNordin kuljetuspalveluihin.

PostNordin kuljetuspalveluita voidaan edelleen sekä vastaanottaa Britanniasta että lähettää Britanniaan. Lähetyksiin lisätään kuitenkin viennin tullauskulu. Vastaanottaja vastaa tullimaksusta ja maahantuontiveroista. 22. joulukuuta 2020 on viimeinen päivä, kun Britanniaan voi lähettää tavaroita ilman tullausta.

PostNord Collection Request -palvelua ei 23. joulukuuta 2020 lähtien voida tarjota Britanniaan tai Britanniasta. Mikäli PostNordille saapuu lähetyksiä tämän palvelun nimissä, joudumme palauttamaan ne takaisin lähettäjälle.

Siirtymäajan jälkeen Britanniasta ei voi enää vastaanottaa tavaroita verovapaasti ja/tai arvonlisäverottomasti. Alankomaissa toimiva kumppanimme DPD lähettää tällöin vastaanottajalle sähköposti- ja/tai tekstiviestin, jonka kautta vastaanottajan tulee maksaa mahdollinen tullimaksu ja maahantuontiverot. Mikäli tullimaksua ja maahantuontiveroja ei makseta, joudumme palauttamaan lähetyksen takaisin lähettäjälle.

Pohjois-Irlanti jää brexitin siirtymäajan päätyttyä osaksi EU:n sisämarkkinoita.

Lisätietoa brexitistä löydät verkkosivuiltamme sekä Tullin sivuilta.

Miten voimme auttaa logistiikassa?

Kysy lisätietoja tai pyydä tarjous