Kotimaan liikkumisrajoitukset eivät koske tavaraliikennettä – PostNord toimittaa kotimaassa normaalisti

Hallitus on päättänyt 25. maaliskuuta 2020 rajoittaa Uudenmaan maakunnan ja muiden maakuntien välistä liikennettä 27. maaliskuuta alkaen. Rajoitukset eivät koske tavaraliikennettä, joten PostNordin kotimaan kuljetukset toimivat edelleen normaalisti.

Uusien liikkumisrajoitusten tarkoituksena on estää koronavirustartuntoja sekä hidastaa epidemian leviämistä Uudeltamaalta muualle Suomeen. Tavaraliikenteen lisäksi liikkuminen on sallittua muun muassa työn ja elinkeinon harjoittamiseksi tai lakisääteisen velvollisuuden täyttämiseksi.

PostNord on ryhtynyt varotoimiin jo hyvissä ajoin, joten liikkumisrajoituksilla ei ole uusia vaikutuksia PostNordin toimintatapoihin. Postnordilaiset ovat välttäneet matkustamista sekä liikkumista toimipisteiden välillä jo 13. maaliskuuta alkaen.

PostNord toimittaa Suomen joka kolkkaan normaaliaikataulun mukaisesti

Paketit toimitetaan kotimaassa perille normaalisti. Poikkeustilanne saattaa kuitenkin aiheuttaa paikoin pieniä viiveitä.

Ulkomailta tulevissa lähetyksissä saattaa alkaa esiintyä viiveitä, kun lauttavuoroja perutaan. Myös Euroopassa lisääntyneet rajatarkastukset saattavat hidastaa pakettien kulkua jonkin verran. Lista alueista, jotka on Euroopassa suljettu kokonaan toimituksilta, löytyy joka päivä verkkosivuiltamme: Lista suljetuista postinumeroista. 

Ajantasainen tieto koronaviruksen vaikutuksista PostNordin toimintaan osoitteessa postnord.fi

Seuraamme kotimaan ja kansainvälisen tavaraliikenteen tilannetta sekä viranomaisohjeistuksia koko ajan. Löydät ajantasaisen tiedon koronaviruksen vaikutuksista toimintaamme joka päivä osoitteesta www.postnord.fi. Mikäli kaipaat toimituksistanne lisätietoja, turvallisesti etätöissä työskentelevät asiakaspalvelijamme ovat hyvin tavoitettavissa. Yhteystiedot löydät täältä.