Ohita navigointi ja haku
Verkkopalvelumme ei tue enää Internet Exploreria. Käytä sen sijaan Chrome, Edge, Firefox tai vastaavaa selainta nopeamman ja sujuvamman käytön varmistamiseksi.

PostNord testaa polkupyöräkuljetuksia Helsingissä

Polkupyöräkuljetukset

PostNordin sinisenä hehkuva pyörä toimittaa kesän ajan paketteja pääasiassa Helsingin keskustassa toimiville yrityksille. Pyöräkuljetukset käynnistyvät tiistaina 9. kesäkuuta. Kokeilu toteutetaan yhdessä päästöttömiin kuljetuksiin erikoistuneen A2B:n kanssa.

Polkupyörät vähentävät kuljetusautojen määrää, millä on positiivisia vaikutuksia Helsingin kaltaisten, tiheään asuttujen kaupunkien keskustoissa. Ne ovat myös kuljettajalle autoa ketterämpi kulkupeli alueilla, joilla liikkuminen on rajoitettua.

– Polkupyörät hillitsevät ydinkeskustan ruuhkia, mikä tekee alueesta viihtyisämmän niin jalankulkijoille kuin muille kaupungissa liikkujille. Kuljetusautojen vähentäminen parantaa myös keskustan ilmanlaatua, PostNordin COO Jani Ståhlhammar toteaa.

Kuljetusten aiheuttamat hiilidioksidipäästöt muodostavat suurimman osan PostNordin ympäristövaikutuksista. Liiketoimintamme kuitenkin edellyttää erilaisia kuljetuksia, minkä vuoksi pyrimme vähentämään ympäristövaikutuksiamme tehostamalla kaikkia kuljetuksen vaiheita sekä suosimalla uusiutuvia polttoaineita ja moderneja ajoneuvoja, kuten polkupyöriä.

– Kokeilu antaa meille mahdollisuuden testata päästötöntä kuljetusketjua jakeluterminaalista vastaanottajalle. Polkupyöräkuljetukset voivat jatkossa olla yksi osa tätä ketjua, mutta hiilidioksidivapaita panostuksia tarvitaan myös ketjun muihin vaiheisiin, Ståhlhammar arvioi.

PostNord pyrkii vastaamaan asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin panostamalla voimakkaasti niin kutsuttuun last mileen. Sillä tarkoitetaan paketin koko matkan viimeistä vaihetta, jonka päässä on lähetyksen vastaanottaja.

– Haluamme tarjota vastaanottajalle vaivattoman asiakaskokemuksen tuomalla toimitustapoihin ja -aikoihin joustoa laadusta tinkimättä, Ståhlhammar sanoo.

Kotitoimitusten ohella kehitämme parhaillaan noutopisteverkostoamme, joka laajenee vuoden 2020 aikana 300 pakettiautomaatilla. Uusien automaattien myötä PostNordilla on jo lähes 2 000 verkkokauppapakettien noutopistettä ympäri Suomen.

Customer service