Ilmastoystävälliset kuljetukset ja toiminta

Kompensoimme päästömme

Tavoitteenamme on täysin fossiilittomat kuljetukset vuoteen 2030 mennessä. Nyt jo kompensoimme aiheuttamamme hiilidioksiidipäästöt.

Täysin fossiilittomat kuljetuspalvelut tarkoittavat sitä, että jokainen paketti ja lava toimitetaan perille tuottamatta lainkaan CO2-päästöjä. Oli sitten kyse omasta kalustosta tai kuljetuskumppanista, sama periaate koskee kaikkia PostNordin kuljetuksia. Tätä tavoitetta kohti mennään johdonmukaisella työskentelyllä sekä asteittaisella kaluston ja käyttövoimien päivittämisellä kulloinkin käytettävissä olevaa teknologiaa hyödyntäen.

Samalla kun teemme työtä täysin fossiilittomien kuljetusten eteen, tarjoamme asiakkaillemme kuljetuspalvelut hiilineutraalisti kompensoimalla kuljetuksista aiheutuvat hiilidioksidipäästöt. Päästöjen kompensointi tarkoittaa päästöjen vähentämisen tai hiilen sidonnan rahoittamista oman toiminnan ulkopuolella, omasta toiminnasta syntyneitä päästöjä vastaavalla määrällä. Kompensointihankkeet esimerkiksi lisäävät uusiutuvan energian tuotantoa kehittyvissä maissa.

Kompensaatiovaroilla rahoitetaan uusiutuvan energian tuottamista ja käyttöä Kiinassa

Kompensaatiokohteemme on tuulivoimapuisto Kiinassa Gansun maakunnassa, Gobin autiomaassa lähellä Mongolian rajaa.

Miksi Kiina? Kiinan hiilijalanjälki on maailman suurin. Kiinassa valmistetaan paljon tavaroita maailmanmarkkinoile ja näin ollen myös päästöjä syntyy paljon.  Erityisesti Pohjois-Kiinassa käytetään paljon hiilivoimaa ja siellä muodostuu muuta maata vielä enemmän hiilidioksiidipäästöjä. 

Kompensointihanke on kansainvälisen Verfied Carbon Standardin mukaan sertifioitu, mikä vahvistaa, että kompensointiin käytetyt yksiköt ovat  todellisia, lisäisiä, mitattavia ja ulkopuolisen tahon todentamia.

Kompensaatiokohde valitaan vuodeksi kerrallaan.

imagedy80a.png