Ohita navigointi ja haku
Verkkopalvelumme ei tue enää Internet Exploreria. Käytä sen sijaan Chrome, Edge, Firefox tai vastaavaa selainta nopeamman ja sujuvamman käytön varmistamiseksi. Öppna i Microsoft Edge

Näin meistä tuli PostNord Oy - PostNordin historia Suomessa

PostNord on toiminut Suomessa tällä nimellä vuodesta 2013 lähtien. Sen juuret juontavat kuitenkin 400 vuoden taakse. Pohjoismaiden johtavan logistiikkayrityksen tarina on muodostunut Ruotsin ja Tanskan postilaitosten sekä useiden logistiikkapalveluihin erikoistuneiden yritysten vaiheista.

Suomessa PostNord asettui nykyiseen muotoonsa vuonna 2013, kun vuosien aikana lukuisten yritysostojen myötä kasvaneen yrityksen nimeksi tuli PostNord Logistics. Vuotta myöhemmin nimi yksinkertaistettiin muotoon PostNord.

PostNord-konsernin historia ulottuu huomattavasti pidemmälle –­ aina neljänsadan vuoden päähän. 1600-luvulta lähtien Ruotsin ja Tanskan postilaitokset ovat kuljettaneet kirjeitä ja tavaraa Pohjoismaissa. Ruotsin ja Tanskan postilaitosten yhdistyminen vuonna 2009 mahdollisti kaikki Pohjoismaat kattavien logistiikkapalvelujen tarjoamisen. Se merkitsi myös nykyisenkaltaisen PostNordin syntyä.

Verkkokauppa kasvoi b2b-logistiikan rinnalle

PostNord on laajentunut Suomessa yritysostojen kautta ja laajentanut palveluvalikoimaansa asiakkaiden tarpeiden pohjalta. Koska PostNord on muotoutunut pikkuhiljaa useasta yrityksestä, asiantuntemuksemme ulottuu perinteisten kuljetus- ja varastointipalveluiden lisäksi muun muassa terveydenhuollon ja autoteollisuuden kuljetuksiin, yöjakeluihin ja verkkokauppaan.

Viime vuosina olemme keskittyneet palvelukehitykseen, palveluvalikoimamme yhtenäistämiseen sekä verkkokaupan kasvun tukemiseen. Verkkokauppa on tällä hetkellä koko PostNord-konsernin kasvun perusta, ja sen merkitys kasvaa koko ajan. 

Katse vastuullisuuteen, henkilöstön sitoutumiseen ja asiakaskokemukseen

Vuoden 2018 lopulla Suomen PostNordin johdossa aloitti PostNord Strålforsin toimitusjohtajana Suomessa toiminut Johanna Starck. Aiemman pitkäaikaisen toimitusjohtajan väistyminen merkitsi uuden sivun kääntymistä PostNordin tarinassa. 

Vuonna 2023 PostNord moderni ja asiakaskeskeinen työpaikka sekä logistiikka-alan yritys, jonka tarkoitus on tehdä yhdessä asiakkaiden arjesta helpompaa. Kasvamme panostamalla vastuullisuuteen sekä henkilöstö- ja asiakastyytyväisyyteen. Tähän päivään mennessä olemme yli kaksinkertaistaneet liikevaihtomme verrattuna aikaan, jolloin PostNord-brändin tarina Suomessa alkoi.

 

Matka PostNord Oy:ksi

2015 Uudenmaan Pikakuljetus Oy (UPK) tuli yrityskaupan myötä osaksi PostNordia.
2015 Kansainvälisiä kirje- ja postipalveluita tarjoava Direct Link Worldwide Oy fuusioitiin osaksi PostNordia.
2014 Suomessa yrityksemme nimeksi tuli PostNord Oy.
2013 PostNordin logistiikkatoiminta yhdistyi yhdeksi yhteiseksi PostNord Logistics -tavaramerkiksi. PostNord Logistics -nimi otettiin käyttöön myös Suomessa.
2011 Konsernin nimeksi tuli PostNord AB.
2009 Post Danmark A/S ja Posten AB yhdistyivät tavoitteenaan vastata paremmin rajat ylittävien viestintä- ja logistiikkaratkaisujen kysyntään.
2008 PostNord-konsernin omistamat logistiikkayritykset Suomessa keskitettiin yhteisen maaorganisaation alle. Keskitetyt yritykset olivat Suomen Logistiikkatalo, Sal-Trans, HIT ja DPD Finland. Nimeksi tuli Posten Logistik SCM Oy.

 

Customer service