Ohita navigointi ja haku
Verkkopalvelumme ei tue enää Internet Exploreria. Käytä sen sijaan Chrome, Edge, Firefox tai vastaavaa selainta nopeamman ja sujuvamman käytön varmistamiseksi. Öppna i Microsoft Edge
Vastuullisuus

Ilmastoystävälliset kuljetukset ja toiminta

PostNordin tavoitteena on olla hiilineutraali suunnannäyttäjä logistiikassa. Olemme sitoutuneet taistelemaan ilmastonmuutosta vastaan kaikessa toiminnassamme.

Tavoiteeseen pääsemme toimintaamme aktiivisesti kehittämällä, järkevöittämällä ja tehostamalla sekä itsenäisesti että yhdessä toimitusketjun toimijoiden kanssa.

Koko PostNord-konsernin laajuisen Green by PostNord -hankkeen myötä haluamme olla vastuullisen logistiikan suunnannäyttäjä ja osoittaa, että fossiilittomiin kuljetuksiin siirtyminen on mahdollista vuoteen 2030 mennessä. Ilmastosiirtymähankkeemme on arvioinut ja hyväksynyt Science Based Targets -aloite, joka on YK:n Global Compact -aloitteen, CDP-järjestön, World Resources Instituten ja WWF:n yhteishanke. Se määrittelee ja edistää tieteeseen perustuvien tavoitteiden asettamisen parhaita käytäntöjä ja arvioi itsenäisesti yritysten tavoitteita.

Keskeisimmät toimenpiteemme ilmastoystävällisyyteen ja päästöjen vähentämiseen kohdistuvat kuljetuksiin ja energiankäyttöön.

40 prosentin päästövähennys vuoteen 2025 mennessä

Ensimmäinen välietappi matkalla päästöttömyyteen on kuljetusten 40 prosentin päästövähennys vuoden 2020 tasoon nähden. Lisäksi  tuohon mennessä pääkaupunkiseudun, Tampereen ja Turun muodostamalla alueella sekä kaupunkien sisäisen liikenteen sekä niiden välisen liikenteen tulisi olla fossilitonta.

Päästötön viimeinen kilometri vuoteen 2027 mennessä

Aiomme ajaa lähetysten viimeisen kilometrin päästöttömästi vuoteen 2027 mennessä. Tavoite edellyttää, että lisäämme sähköautojen osuutta kalustossamme merkittävästi. Päästöttömyys takaa, ettei kuljetuksen aikana synny lainkaan ilmastopäästöjä. Käytännössä se tarkoittaa sähköautoja, jotka käyvät uusiutuvalla energialla, kuten vesi-, aurinko- tai tuulivoimalla.

Fossiilittomat logistiikkapalvelut vuoteen 2030 mennessä

  • Siirrymme uusiutuvien polttoaineiden ja sähkön käyttöön
  • Pienennämme pakkauskokoja, kierrätämme pakkausmateriaaleja ja tehostamme toimitusketjuja
  • Optimoimme kuljetusten reitit

 

Uudet autot vievät PostNordin lähemmäs ympäristötavoitteita

Video

Customer service