Ohita navigointi ja haku
Verkkopalvelumme ei tue enää Internet Exploreria. Käytä sen sijaan Chrome, Edge, Firefox tai vastaavaa selainta nopeamman ja sujuvamman käytön varmistamiseksi. Öppna i Microsoft Edge
Vasrtuullisuus

Kiinteistöt

Ilmastoystävällisten kuljetusten ohella kiinteistöjen energiatehokkuus ja jätteiden kierrätyksen tehostaminen ovat tärkeä osa tavoitettamme olla fossiilivapaa vuoteen 2030 mennessä. Suurimmat kiinteistömme sijaitsevat Vantaalla, Turussa ja Tampereella.

Terminaalien energiatehokkuus

Vantaan Osumakujan terminaalin  tuotantotiloissa käytetään led-valaistusta, jolla saimme energian kokonaiskulutuksen vähenemään 40 %. Liiketunnistimien avulla valot himmenevät ja sammuvat automaattisesti, silloin kun alueella ei ole liikettä.

Pirkkalaan syksyllä 2021 avattu terminaali on suunniteltu ja rakennettu ympäristönäkökulma vahvasti mielessä. Terminaalissa hyödynnetään muun muassa maalämpöä ja ympäristöystävällistä led-valaistusta. Lämpöhukkaa torjutaan oviverhopuhaltimilla ja lastauslaitureiden ilmatiivisteillä, jotka sopivat hyvin Suomen haastaviin olosuhteisiin. 

Terminaaleissa on myös valmius sähköajoneuvojen lataamiseen.

Terminaalille tullaan myöntämään Green Building Council Finlandin BREEAM-sertifikaatti (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) Very good -luokituksella.

Vantaan Hakkilan uudelle terminaalirakennukselle on haettu LEED Silver -ympäristösertifiointia. Uudessa terminaalissa on kiinnitetty huomiota erityisesti lämmön talteenottoon. Uuden terminaalirakennuksen perussähkö tuotetaan aurinkoenergialla ja siellä varaudutaan sähköautojen käyttöön rakentamalla latauspisteitä.

Myös uudet päivitetyt laitteet vähentävät energiankulutusta. Ohjaamalla tuontiliikenne suoraan päämäärää lähimpänä olevaan pääterminaaliin lajiteltavaksi vältetään turhilta välikäsittelyiltä ja ajomatkat ja samalla päästöjä isoimpien kaupunkien välillä vähentyvät.

Kaikissa terminaaleissamme käytetään ympäristöystävällistä sähköä.

Jätteiden kierrätys

Logistiikassa syntyy väistämättä runsaasti jätettä, sillä tuotteiden varastointi ja kuljetus edellyttävät erilaisten pakkausmateriaalien käyttöä. Olemme ottaneet jätehuollon erityisen huomion alle ja parantaneet toimintaamme. Kierrätysasteemme oli syyskuussa 2021 peräti 86 prosenttia ja erityisesti Osumakujan terminaalissamme Vantaalla olemme saavuttaneet jopa yli 90 prosentin kierrätysasteen.

Noin puolet logistiikkaterminaaleissa ja varastoissa syntyvästä jätteestä on puuta tai pahvia. Samalla kun panostamme jätteiden kierrätykseen, pyrimme maksimaaliseen resurssitehokkuuteen käyttämällä mahdollisimman vähän pakkausmateriaaleja. Esimerkiksi puujäte koostuu pääasiassa lavoista, joiden kulutusta on saatu vähennettyä ottamalla kuljetuksissa käyttöön uudelleen käytettäviä metallihäkkejä. Niiden hyödyntäminen vähentää myös muovin käyttöä, jota tarvitaan lavoilla kulkevien lähetysten paketoimiseen.

Jätteiden lajitteluun ja kierrätykseen panostaminen on osa vastuullisuusstrategiaamme, jonka ytimessä on hiilidioksidipäästöjen voimakas vähentäminen tarjoamalla täysin fossiilittomat kuljetuspalvelut vuoteen 2030 mennessä. 

Customer service