Ohita navigointi ja haku
Verkkopalvelumme ei tue enää Internet Exploreria. Käytä sen sijaan Chrome, Edge, Firefox tai vastaavaa selainta nopeamman ja sujuvamman käytön varmistamiseksi. Öppna i Microsoft Edge
Terveydenhuollon logistiikka

PostNord tarjoaa Oriolalle vastuulliset ja luotettavat kuljetukset

Oriola toimittaa lääkkeitä ja hyvinvointituotteita apteekeille, päivittäistavarakaupoille sekä muille terveydenhuollon toimijoille. PostNord ja Oriola ovat tehneet yhteistyötä pitkään. Luotettavien kuljetusten lisäksi Oriolalle on tärkeää erityisesti se, että heidän kuljetuskumppaninsa ovat sitoutuneita päästöjen vähentämiseen. Yhdessä PostNordin kanssa Oriola on tehnyt toiminnastaan yhä vastuullisempaa.

– Meille on tärkeää, että lääkkeet ja muut terveydenhuollon tuotteemme ovat perillä turvallisesti. Samalla huolehdimme, että ympäristökuormituksemme on mahdollisimman pieni, painottaa Katja Tolkki, Oriolan vastuullisuuspäällikkö.

PostNordin kuljetukset vastaavat Oriolan kriteereihin


PostNord on yksi Oriolan pitkäaikaisimmista kuljetuskumppaneista. Kuljetuksia tehdään päivittäin Suomessa ja Ruotsissa yhteensä yli 300.

– Meille ehdottoman tärkeä kriteeri on kuljetusten luotettavuus. Osa tuotteistamme vaatii tietyn kuljetuslämpötilan, mikä vaatii sitten taas kuljetuskalustolta tiettyjä teknisiä ominaisuuksia, Tolkki sanoo.

– Toinen meille tärkeä kriteeri on se, että kuljetuskumppanimme sitoutuvat päästöjen vähentämiseen. Kuljetamme päivittäin tuotteita yhteensä yli 2 500 asiakkaalle Suomessa ja Ruotsissa. Etsimme jatkuvasti kuljetuskumppaniemme kanssa tapoja vähentää päästöjä, esimerkiksi kehittämällä käytössä olevaa kalustoa vähäpäästöisemmäksi tai optimoimalla reittejä. Edellytämme myös kaikkien kuljetuskumppaniemme raportoivan meille kuljetusten päästöistä kuukausittain, Tolkki jatkaa.


Toiminnasta tehdään yhdessä entistä vastuullisempaa


PostNord ja Oriola toteuttivat hiljattain yhteisen projektin, jolla oli kaksi tavoitetta: kuljetuslämpötilan hallinta ja biopolttoaineiden käyttöönotto. Kuljetuslämpötilan hallinta on Oriolan tuotteiden kannalta erittäin tärkeää. Biopolttoaineiden käyttöönotto puolestaan pienentää ympäristökuormaa. 

– Tämän projektin seurauksena PostNord otti pääkaupunkiseudun kuljetuksissa käyttöön neljä biodieselautoa ja kaksi biokaasulla kulkevaa autoa. Nyt käytössä oleva biodiesel on tehty 100-prosenttisesti jätteistä ja sen kasvihuonekaasut ovat noin 90 prosenttia tavallista dieseliä pienemmät. Biokaasuautot puolestaan tuottavat keskimäärin noin neljänneksen tavallisen dieselauton hiilidioksidipäästöistä, Tolkki kertoo. 

– Tämä on todella hyvä esimerkki siitä, että voimme yhdessä kumppaniemme kanssa tehdä toiminnastamme vastuullisempaa, Tolkki kiteyttää.

 

Katso Katja Tolkin haastattelu

Video

Customer service