Ohita navigointi ja haku
Verkkopalvelumme ei tue enää Internet Exploreria. Käytä sen sijaan Chrome, Edge, Firefox tai vastaavaa selainta nopeamman ja sujuvamman käytön varmistamiseksi. Öppna i Microsoft Edge

Artikkelit

Sähköautot tehostavat PostNordin kestävää logistiikkaa pääkaupunkiseudulla

PostNord jatkaa matkaansa kohti kestävää logistiikkaa. Lokakuun alusta alkaen pääkaupunkiseudulla on operoinut 14 sähköpakettiautoa, jotka eivät ainoastaan modernisoi PostNordin kuljetuskalustoa vaan tuovat myös päästöttömän vaihtoehdon viimeisen kilometrin kuljetuksiin.

Lue lisää

Käytettyjen tavaroiden verkkokaupat ovat kestävän kulutuksen ytimessä

Käytettyjen tavaroiden myynti on siirtynyt viime vuosina entistä enemmän verkkoon ja sen suosio on jatkuvassa kasvussa. Sellpyn Alma Riihelän mukaan tämä johtuu siitä, että kuluttajien asenteet ovat muuttuneet, ja yhä useammat haluavat tukea yrityksiä, jotka edistävät kestävää kulutusta.

Lue lisää

Suomen kattavin ulkoautomaattiverkosto jatkaa kasvuaan

PostNordin Lähiboksi-ulkoautomaatit ovat nousseet nopeasti suomalaiskuluttajien suosioon. Eikä ihme, sillä Lähiboksi-verkosto vastaa kuluttajien tarpeisiin ja edistää vastuullisuutta. Lähitulevaisuudessa PostNordin ulkoautomaattiverkosto jatkaa kasvamistaan ja tarjolle tulee entistä parempia ominaisuuksia.

Lue lisää

Vienti ja kuluttajakäyttäytyminen Euroopassa

Euroopan markkinoille lähdettäessä on huomioitava maakohtaiset erot kuluttajien toiveissa. Iso apu on osaavista kumppaneista, joiden nimi on kuluttajille entuudestaan tuttu.

Lue lisää

Ilmastonmuutos kurittaa toimitusketjuja ja hankaloittaa yritystoimintaa myös Suomessa

Yrityksillä on väkevä rooli ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Haasteet ovat globaaleita ja ne kannattaa ottaa huomioon omaa toimitusketjua suunniteltaessa.

Lue lisää

Kuusi syytä, miksi kannattaa valita PostNord kumppaniksi kotimaan kuljetuksiin

PostNord on lyömätön osaaja pohjoismaisessa ja EU-alueen logistiikassa. Samantasoista – ja koko ajan parantuvaa – palvelua on saatavilla myös Suomen rajojen sisäpuolella. 

Lue lisää

Helppo, helpompi, PostNord – noutopisteverkosto rakentuu arjen reiteille

PostNordin monipuolinen noutoverkosto kasvaa ja kehittyy asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Kokonaisuudessa huomioidaan myös ilmasto ja ympäristö.

Lue lisää

Energiakriisi vauhdittaa logistiikan vihreää siirtymää

Kuinka voimme rakentaa kestävän ja vastuullisen logistiikkajärjestelmän? Kysyimme tätä Tampereen yliopiston liikenne- ja kuljetusjärjestelmien professori Heikki Liimataiselta.

Lue lisää

Miksi et veisi verkkokauppaasi maailmalle? 

Monet suomalaiset verkkokaupat eivät ole vielä lähteneet kotimaan rajojen ulkopuolelle, vaikka tarjolla olisi paljon kasvupotentiaalia. PostNord on kokenut kumppani kansainvälistymiseen, ja sillä on laajat verkostot ympäri Eurooppaa.

Lue lisää >

Paketti kotiin, kadulle vai ostoskeskukseen? Toimitustapoja tarvitaan monenlaisiin tilanteisiin

Kuluttajat haluavat itse valita, miten heidän tilaamansa tuote toimitetaan. Suomessa pakettiautomaatit ovat erityisessä suosiossa, mutta myös esimerkiksi kotiinkuljetuksilla on paikkansa. PostNord haluaa tarjota sopivan toimitusvaihtoehdon jokaiselle.

Lue lisää

Lähiboksi ratkoo viimeisen kilometrin haasteita: helppoutta kuluttajille, ystävällisyyttä ympäristölle

Turussa ja Tampereella käytössä olevat PostNordin Lähiboksit tuovat paketit lähelle kuluttajia. Samalla PostNord vähentää viimeisen kilometrin ympäristövaikutuksia.

Lue lisää

Pohjolan vihreän logistiikan suunnannäyttäjä

Alansa ilmastojohtajuutta tavoitteleva PostNord tähtää täysin fossiilittomaan toimintaan vuoteen 2030 mennessä. Matkan varrelle on asetettu myös välietappeja. Muutoksessa ovat mukana kaikki Pohjoismaat.

Lue lisää

Vety vie voiton akuista raskaassa liikenteessä – Siinäkö ratkaisu tulevaisuuden kestäviin kuljetuksiin?

Akut päihittävät vedyn henkilöautoissa, mutta raskasta liikennettä ei ainakaan vielä voi kuljettaa sähköllä. VTT:n johtava tutkija Jari Ihonen pitää vetyä monestakin syystä mainiona vaihtoehtona.

Lue lisää

Vihreä liikenne odottaa vielä mullistavaa innovaatiota – mutta se on tulossa

Monet nykyiset ratkaisut auttavat ostamaan aikaa uusien energiantuotantotapojen kehittämiseksi, mutta lopulliseksi pelastajaksi niistä ei ole, uskoo St1:n perustaja Mika Anttonen.

Lue lisää

Verkkokaupan suosio jatkuu – ”On tapahtunut pysyvä hyppäys”

Verkkokaupan volyymit nousivat koronapandemian myötä ennennäkemättömiin mittoihin, eikä laskua ole näköpiirissä. Kaupan liiton toimitusjohtaja Mari Kiviniemi uskoo, että verkkokaupassa tapahtunut hyppäys on pysyvä.

Lue lisää

Pakkausautomaatio poistaa paketeista turhan ilman ja vähentää kuljetuksesta aiheutuvia päästöjä

PostNord on investoinut uuteen teknologiaan, joka optimoi ja minimoi pakettien koon. Laatikon kokoa voidaan pienentää keskimäärin jopa 30 prosenttia, ja samalla sen kuljettamisesta aiheutuva ympäristökuorma pienenee.

Lue lisää

PostNord kuljettaa suurimpien kaupunkien paketit fossiilittomasti vuoteen 2025 mennessä

Kuljetusten hiilidioksidipäästöt aiheuttavat valtaosan PostNordin ilmastovaikutuksista. Kuten monilla logistiikka-alan toimijoilla, myös PostNordilla tätä ongelmaa on lähdetty ratkomaan selvittämällä, millaisilla ydintoimintoja tehostavilla keinoilla päästövähennyksiä olisi mahdollista tehdä.

Lue lisää

We deliver -rahasto on jakanut tukea lasten ja nuorten koripalloharrastukseen jo yli 85 000 euroa

Viime vuoden keväällä täydellä voimalla iskenyt koronapandemia vei koripalloa harrastavan Tomin perheen taloudellisen tilanteen niin tiukalle, ettei harrastuksen jatko ollut itsestään selvää. Nyt Tomi ja hänen äitipuolensa ovat yksi yli 350 perheestä, jotka ovat saaneet tukea We deliver -rahastolta.

Lue lisää

Zalando Connected Retail vie paikalliset putiikit verkkoon

Zalandon lanseeraama Connected Retail -konsepti muuttaa niin muotialaa kuin ostokäyttäytymistä tarjoamalla kivijalkamyymälöille suoran pääsyn Zalandon verkkoalustan ja valtavan asiakaskunnan piiriin. Koronapandemian mullistamassa maailmassa verkkokauppa voi saada fyysisten myymälöiden liikevaihdon uuteen nousuun.

Lue lisää

Tekoäly paljastaa asiakaskokemuksen ongelmakohdat

Tekoälyä hyödyntävä analytiikka tuo valokeilaan sellaiset asiakaskokemuksen ongelmakohdat, jotka olisi muuten vaikea havaita. Datan analysointi ei kuitenkaan yksistään riitä, vaan asiakkaiden antamien palautteiden tulee johtaa käytännön toimiin.

Lue lisää

Työpäiväkokemus koostuu monista palasista – Työntekijälle tärkeää on vaikuttaminen ja viestintä

Työntekijöiden hyvä työpäiväkokemus auttaa pitämään huolta myös asiakkaista. PostNordilla on pyritty esimerkiksi panostamaan tiedonkulkuun ja huolehtimaan vuoronvaihtojen sujuvuudesta.

Lue lisää

Kuluttajien muuttuvat toiveet kääntävät logistiikka-alan keulan kohti tulevaisuutta

Monien vaihtoehtojen maailmassa kuluttaja on kuningas. PostNordin Business Development & Innovation Lead Sonja Heikkilä uskoo, että odotusten kasvaessa logistiikka-alan on vastattava haasteisiin sekä innovaatioilla että viestinnällä.

Lue lisää

Verkkokaupan kiireisin sesonki kolkuttaa ja ”se näyttää vain kasvavan kasvamistaan”

Black Fridaysta alkavat verkkokaupan kiireisimmät viikot. Miten jo valmiiksi vauhdikas vuosi saadaan kunnialla arvoiseensa päätökseen?

Lue lisää

Valta on asiakkaalla – ”Kun on saanut maistiaisen paremmasta, totta kai sitä haluaa lisää”

Vaikka onnistunut asiakaskokemus on asiakkaan odotusten täyttämistä ja ylittämistä, myös mokasta voi selvitä voittajana.

Lue lisää

Hyvä paha palautus

Verkkokaupan palautuskäytäntöjen selkeys ratkaisee usein sen, minkä verkkokaupan suomalainen valitsee. Verkkokaupan ja logistiikan toimijoiden haaste onkin nyt löytää tasapaino myyntitavoitteiden, asiakaskokemuksen ja vastuullisuuden välille.

Lue lisää

Kotimaiset verkkokaupat vetävät shoppailijoita

Perinteisesti ulkomaisia verkkokauppoja suosineet suomalaiset ovat löytäneet kotimaiset verkkokauppamarkkinat. Koronapandemia on tuonut käänteeseen lisää vauhtia.

Lue lisää

Teemme vihreitä panostuksia – joka maassa

Ympäristöasiat ovat kuljetusyritysten Akilleen kantapää maailmassa, jossa verkkokauppa kasvaa ja tulee jatkuvasti kansainvälisemmäksi. PostNordilla tehdään kuitenkin joka päivä sekä pieniä että suuria vihreitä panostuksia.

Lue lisää

Olen robotti, miten voin auttaa?

Kun chattibotti hoitaa usein kysytyt kysymykset, asiakaspalvelun asiantuntijat voivat käyttää aikansa monimutkaisempien tapausten ratkomiseen.

Lue lisää

Zero waste – tervetuloa kiertotalouteen

Zero waste -strategia on hyväksi yhteiskunnalle ja yrityksen kannattavuudelle. Tempo oikaisee tavallisimmat nollahukkaa koskevat väärinkäsitykset.

Lue lisää

Tehokas lajittelija panee paketit kerralla pinoon

PostNordin Turun terminaalissa otettiin käyttöön uusi lajittelija, joka voi käsitellä kaksinkertaisen määrän paketteja aiempaan verrattuna. Hankinnan taustalla on pakettiliikenteen valtava kasvu.

Lue lisää

Varusteleka: Raivorehellisesti hyvien puolella

Varusteleka ei kumartele kenellekään, vaikka välillä tuleekin sanomista. Yrityksen visio on total world domination eli täydellinen maailman herruus.

Lue lisää

Vastuullisuus vetää verkkokauppaa

Entistä useampi kuluttaja kaipaa tietoa verkko-ostostensa vastuullisuudesta. Samalla moni vastuullisena tunnettu suomalaisbrändi pyrkii maailmalle verkon välityksellä.

Lue lisää

Bittiseteli ja kännykkäkuitti, kiitos

Katoaako käteinen ja maksetaanko kaikki pian kännykällä? Asiantuntijat uskovat, että raha muuttaa muotoaan – mutta kolikoita kulkee kukkaroissa edelleen.

Lue lisää

Näin valitset pakkauksen, joka kestää ajan saatossa

Myös pakkausteollisuus voi edistää kestävää kehitystä. Jos pakkausten kestävyyttä lähestytään ainoastaan materiaalin käytön minimoinnin näkökulmasta, ollaan kuitenkin vaarassa joutua ojasta allikkoon.

Lue lisää

Unikulma: Paketillinen makeita unia

Hyvä uni on haurasta, ja niin voivat olla myös sängyt. Siksi Unikulma luottaa suuren osan jakelustaan sekä Suomessa että muualla Euroopassa PostNordille.

Lue lisää

Älykkäämpiä logistiikkaratkaisuja kaupunkeihin

Kun kaupungit kasvavat yhä tiiviimmiksi, tarvitaan suuria panostuksia uuteen infrastruktuuriin, tavarankuljetusten tehokkaisiin solmukohtiin, yhteiskuljetuksiin sekä kestäviin kuljetusratkaisuihin.

Lue lisää

Verkkokauppakin voi vetää vihreydellä

Kuluttajien vaatimus kestävyydestä on jatkuvassa kasvussa, mutta verkkokaupan ekoedelläkävijöiden joukossa on edelleen tilaa. Asiantuntijat kannustavat suomalaisia verkkokauppoja tarttumaan tilaisuuteen.

Lue lisää

We deliver heittää pallon kaikille

Joukkuelajit ovat lapsille erinomainen harrastus monestakin syystä, mutta kaikilla ei ole niihin varaa. PostNordin perustama We deliver -rahasto päästää koripallokentille lapsia, joiden perheille esimerkiksi kausimaksu olisi liikaa.

Lue lisää

Verkkoa pitkin kansainvälisille vesille

Verkkokaupoilla on mahdollisuus valtaviin asiakasmassoihin, sillä internet ulottuu lähes kaikkialle. Itsestään homma ei kuitenkaan onnistu, vaan maailmalle lähtevän on valmistauduttava matkaan huolellisesti.

Lue lisää

Tulevaisuuden teollisuus on täällä

Teollisuus 4.0 on tarina siitä, miten rakennamme arvoketjuja asiakkaiden tarpeiden mukaan eikä päinvastoin. Digitalisaatio ja tarvepohjaiset palvelut kääntävät toimitusketjun käsitteen päälaelleen.

Lue lisää

Automaatin kautta kotiin

Pakettiautomaattien suosio kasvaa kohisten. Varsinkin suomalaiset ovat innostuneet noukkimaan pakettinsa jonottamatta esimerkiksi kauppareissun yhteydessä. Mistä trendi kumpuaa?

Lue lisää

Customer service