Mene suoraan päävalikkoon Siirry päävalikkoon Kielivalikkoon

Asiakaslehti Tempo

Tempo

Tempo kertoo logistiikka-alan uutiset ja trendit Suomesta ja muista Pohjoismaista.

Tempo 1/2020


Uusimmassa Tempo-lehdessä pohditaan muun muassa, miten vastuullisesti toimiminen voi edesauttaa taloudellisten tavoitteiden saavuttamista.

Lue uusin Tempo näköislehtenä.

Hyvä paha palautus

Verkkokaupan palautuskäytäntöjen selkeys ratkaisee usein sen, minkä verkkokaupan suomalainen valitsee. Verkkokaupan ja logistiikan toimijoiden haaste onkin nyt löytää tasapaino myyntitavoitteiden, asiakaskokemuksen ja vastuullisuuden välille.

Lue lisää

Kotimaiset verkkokaupat vetävät shoppailijoita

Perinteisesti ulkomaisia verkkokauppoja suosineet suomalaiset ovat löytäneet kotimaiset verkkokauppamarkkinat. Koronapandemia on tuonut käänteeseen lisää vauhtia.

Lue lisää
Ympäristö

Teemme vihreitä panostuksia – joka maassa

Ympäristöasiat ovat kuljetusyritysten Akilleen kantapää maailmassa, jossa verkkokauppa kasvaa ja tulee jatkuvasti kansainvälisemmäksi. PostNordilla tehdään kuitenkin joka päivä sekä pieniä että suuria vihreitä panostuksia.

Lue lisää
Robotti

Olen robotti, miten voin auttaa?

Kun chattibotti hoitaa usein kysytyt kysymykset, asiakaspalvelun asiantuntijat voivat käyttää aikansa monimutkaisempien tapausten ratkomiseen.

Lue lisää
Zero waste

Zero waste – tervetuloa kiertotalouteen

Zero waste -strategia on hyväksi yhteiskunnalle ja yrityksen kannattavuudelle. Tempo oikaisee tavallisimmat nollahukkaa koskevat väärinkäsitykset.

Lue lisää
Lajittelija

Tehokas lajittelija panee paketit kerralla pinoon

PostNordin Turun terminaalissa otettiin käyttöön uusi lajittelija, joka voi käsitellä kaksinkertaisen määrän paketteja aiempaan verrattuna. Hankinnan taustalla on pakettiliikenteen valtava kasvu.

Lue lisää
Varusteleka

Varusteleka: Raivorehellisesti hyvien puolella

Varusteleka ei kumartele kenellekään, vaikka välillä tuleekin sanomista. Yrityksen visio on total world domination eli täydellinen maailman herruus.

Lue lisää

Pyörät pyörivät ja tavarat kulkevat – koronaviruksesta huolimatta

Koronaviruspandemia vaikuttaa postnordilaisten arkeen monin eri tavoin. Haastattelimme ihmisiä ympäri organisaatiota ja kysyimme, miten työt sujuvat poikkeustilanteen keskellä.

Lue lisää

PostNordin kyydissä kulkevat myös koronavirusnäytteet

PostNord kuljettaa Terveystalon koronavirusnäytteitä SYNLABin Tallinnan-laboratorioon. Tähän mennessä Tallinnaan on lähetetty yli 10 000 näytettä.

Lue lisää
Vastuullisuus vetää verkkokauppaa

Vastuullisuus vetää verkkokauppaa

Entistä useampi kuluttaja kaipaa tietoa verkko-ostostensa vastuullisuudesta. Samalla moni vastuullisena tunnettu suomalaisbrändi pyrkii maailmalle verkon välityksellä.

Lue lisää
Bittiseteli ja kännykkäkuitti, kiitos

Bittiseteli ja kännykkäkuitti, kiitos

Katoaako käteinen ja maksetaanko kaikki pian kännykällä? Asiantuntijat uskovat, että raha muuttaa muotoaan – mutta kolikoita kulkee kukkaroissa edelleen.

Lue lisää
Näin valitset pakkauksen, joka kestää ajan saatossa

Näin valitset pakkauksen, joka kestää ajan saatossa

Myös pakkausteollisuus voi edistää kestävää kehitystä. Jos pakkausten kestävyyttä lähestytään ainoastaan materiaalin käytön minimoinnin näkökulmasta, ollaan kuitenkin vaarassa joutua ojasta allikkoon.

Lue lisää
Unikulma: Paketillinen makeita unia

Unikulma: Paketillinen makeita unia

Hyvä uni on haurasta, ja niin voivat olla myös sängyt. Siksi Unikulma luottaa suuren osan jakelustaan sekä Suomessa että muualla Euroopassa PostNordille.

Lue lisää

Älykkäämpiä logistiikkaratkaisuja kaupunkeihin

Kun kaupungit kasvavat yhä tiiviimmiksi, tarvitaan suuria panostuksia uuteen infrastruktuuriin, tavarankuljetusten tehokkaisiin solmukohtiin, yhteiskuljetuksiin sekä kestäviin kuljetusratkaisuihin.

Lue lisää

Verkkokauppakin voi vetää vihreydellä

Kuluttajien vaatimus kestävyydestä on jatkuvassa kasvussa, mutta verkkokaupan ekoedelläkävijöiden joukossa on edelleen tilaa. Asiantuntijat kannustavat suomalaisia verkkokauppoja tarttumaan tilaisuuteen.

Lue lisää

Jävla Sås Bolag sekoittaa vain välttämättömyydet

Skandinaavisella nimellä ja muotoilulla sekä luonnollisilla mauilla on kysyntää Pohjoismaissa. Jävla Sås Bolag haluaa, että logistiikkakumppani on sama, lähtivät tuotteet minne päin hyvänsä. 

Lue lisää

We deliver heittää pallon kaikille

Joukkuelajit ovat lapsille erinomainen harrastus monestakin syystä, mutta kaikilla ei ole niihin varaa. PostNordin perustama We deliver -rahasto päästää koripallokentille lapsia, joiden perheille esimerkiksi kausimaksu olisi liikaa.

Lue lisää

Verkkoa pitkin kansainvälisille vesille

Verkkokaupoilla on mahdollisuus valtaviin asiakasmassoihin, sillä internet ulottuu lähes kaikkialle. Itsestään homma ei kuitenkaan onnistu, vaan maailmalle lähtevän on valmistauduttava matkaan huolellisesti.

Lue lisää

Tulevaisuuden teollisuus on täällä

Teollisuus 4.0 on tarina siitä, miten rakennamme arvoketjuja asiakkaiden tarpeiden mukaan eikä päinvastoin. Digitalisaatio ja tarvepohjaiset palvelut kääntävät toimitusketjun käsitteen päälaelleen.

Lue lisää

Automaatin kautta kotiin

Pakettiautomaattien suosio kasvaa kohisten. Varsinkin suomalaiset ovat innostuneet noukkimaan pakettinsa jonottamatta esimerkiksi kauppareissun yhteydessä. Mistä trendi kumpuaa?

Lue lisää

Yksi paketti, monta matkaa

RePack on ympäristöystävällinen pakkausvaihtoehto, jota ei heitetä kierrätysastiaan heti ensimmäisen tai toisenkaan käytön jälkeen.

Lue lisää
Kundservice