Ohita navigointi ja haku
Verkkopalvelumme ei tue enää Internet Exploreria. Käytä sen sijaan Chrome, Edge, Firefox tai vastaavaa selainta nopeamman ja sujuvamman käytön varmistamiseksi. Öppna i Microsoft Edge

Valitse oikea alusta verkkokauppaasi

Onnistunut verkkokauppahanke alkaa oikean alustan valinnasta. Nykyään on saatavilla laaja valikoima sähköisen kaupankäynnin alustoja. Niinpä alustan valinta voi tuntua monimutkaiselta ja hankalalta, mutta huolelliseen tarvekartoitukseen ja ennakkotutkimuksen tekemiseen käytetty aika kannattaa. Valinnan tulisi perustua haluttuihin toimintoihin, yrityksen liikevaihtoon ja alustan teknisiin ominaisuuksiin. Tästä artikkelista saat vinkkejä oikean sähköisen kaupankäynnin alustan valintaan.

Toiminnallisuus

Ajattele käyttäjäystävällisyyttä ja verkkokauppa-alustan ominaisuuksia. Tärkeä menestystekijä myynnin kasvattamisessa on antaa asiakkaalle inspiroiva ja informatiivinen kokemus käynnistä verkkokaupassasi. Mitä toimintoja tarvitaan, jotta asiakkaat saavat tällaisen kokemuksen? Kannattaa myös kyseenalaistaa, mikä liiketoiminta-arvo kullakin toiminnolla on yrityksellesi. Tuoko ominaisuus lisää myyntiä tai säästöjä?

Kaksi toimintoa, jotka ovat osoittautuneet keskeisiksi myynnin kasvattamiseksi liiketoiminnasta riippumatta, ovat useiden eri maksutapojen tarjoaminen ja käyttöliittymä, joka toimii riippumatta siitä, käyttääkö asiakas kannettavaa tietokonetta vai älypuhelinta. Toimiva kassatoiminto on erittäin tärkeä, tekniset ongelmat johtavat usein vähäiseen myyntiin. Asiakkaan mahdollisuus valita eri maksuvaihtoehtojen välillä lisää uskottavuuttasi ja tämä voi olla ratkaisevan tärkeää asiakkaan ostopäätöksessä.

Skaalautuvuus ja tekniset resurssit

Verkkokaupan alustoja on kolmenlaisia: joko SaaS:iin (Software as a Service), lisensseihin tai avoimeen lähdekoodiin perustuvia. SaaS tarkoittaa, että verkkokauppasi toimii ulkopuolisen toimittajan alustalla, ikään kuin vuokraat paikkasi useiden käyttäjien yhteisellä alustalla. Usein tarjotaan käteviä drag-and-drop-malleja, mikä mahdollistaa verkkokaupan nopean toteuttamisen. SaaS on helppokäyttöinen, mutta et voi itse valvoa, miltä koodi näyttää ja olet lukittu olemassa oleviin toimintoihin ja suunnitteluun. Lisenssiperustaisen ja avoimen lähdekoodin perusteella toimivien alustojen ominaisuudet ovat samankaltaisia siinä, että molemmat alustaratkaisut mahdollistavat suuremman toiminnallisen joustavuuden ja skaalautuvuuden. Lisenssi tarkoittaa, että maksat lisenssimaksun toimittajalle, joka kehittää jatkuvasti haluamiasi toimintoja. Avoin lähdekoodi edellyttää, että voit itse tai konsultin avulla käyttää, muokata ja kehittää alustaa. Sekä lisenssin että avoimen lähdekoodin ansiosta verkkokaupparatkaisusta tulee täysin uniikki, mikä tarkoittaa myös sitä, että ulkoisen tuen saaminen on vaikeampaa ja kalliimpaa.

Yhteenveto

Onnistunut verkkokauppahanke alkaa oikean alustan valinnasta. Määritä, mitkä toiminnot ovat tärkeitä yrityksellesi ja valitse ratkaisu, joka tarjoaa muokattavan käyttöliittymän sekä asiakkaalle useita maksuvaihtoehtoja. Yleinen tapa on aluksi aloittaa pienen mittakaavan SaaS-ratkaisulla. Liiketoiminnan kasvaessa siirrytään usein avoimeen lähdekoodiin tai lisenssiin perustuvaan ratkaisuun, mutta näille ratkaisuille suositellaan perusteeksi tarpeeksi suurta liikevaihtoa ja tai perusteltua toiminnallista syytä.

Customer service