Ohita navigointi ja haku
Verkkopalvelumme ei tue enää Internet Exploreria. Käytä sen sijaan Chrome, Edge, Firefox tai vastaavaa selainta nopeamman ja sujuvamman käytön varmistamiseksi. Öppna i Microsoft Edge

We deliver heittää pallon kaikille

Joukkuelajit ovat lapsille erinomainen harrastus monestakin syystä, mutta kaikilla ei ole niihin varaa. PostNordin perustama We deliver -rahasto päästää koripallokentille lapsia, joiden perheille esimerkiksi kausimaksu olisi liikaa.

PostNordin asiakaskokemusjohtaja Kati Packalén on nähnyt koripallon vaikutukset eri puolilta kenttää sekä pelaajana että valmentajana. Erityisesti saman tyttöjoukkueen valmentaminen ekaluokkalaisista aina teini-ikään oli opettavainen kokemus.

– Siinä näkee konkreettisesti, mitä tapahtuu, kun lapsi kuuluu johonkin porukkaan ja vuorovaikutustaidot kehittyvät. Hienointa on se, ettei kaikista ei tule huippu-urheilijoita, mutta monet jatkavat lajin parissa vaikkapa seuratoimijoina, hän kehuu.

Liikunnallisen harrastuksen terveysedut ovat toki itsestään selvät, mutta samalla lapsi oppii kohtaamaan pettymyksiä ja epäonnistumisia, pääsee iloitsemaan onnistumisista ja kokee yhteenkuuluvuutta joukkueen kanssa, mikä ehkäisee syrjäytymistä. Koska taidot ovat niin työelämässä kuin siviilissäkin tarpeen, PostNord päätti olla mukana tuomassa mahdollisimman monia lapsia lajin pariin. Syntyi We deliver -rahasto, jonka tarkoituksena on tukea vähävaraisten perheiden lasten koripalloharrastusta.

Yhteistyössä Koripalloliiton ja Koripallosäätiön kanssa

We Deliver toimii yhteistyössä Suomen Koripalloliiton ja Koripallosäätiön kanssa. Ensimmäinen hakukierros käytiin ennen joulua, ja hakemuksia tuli lähes 200 kappaletta. Packalén yllättyi hakemusmäärästä, sillä rahasto ei vielä ollut saanut juurikaan julkisuutta. Toinen yllätys oli se, että hakemuksia tuli perheiltä eri puolilta Suomea, ei vain pääkaupunkiseudulta, jossa harrastuskulut ovat muuta maata korkeammat.

– Hakemuksista näki selvästi, kuinka kova tarve rahastolle on ollut, Packalén toteaa. Koripallosäätiö ohjaa 500 euron tuen harrastus- ja kausimaksuihin sekä esimerkiksi varuste- ja turnauskuluihin. Packalén korostaa, ettei rahaa ole tarkoitettu poikkeuslahjakkuuksille vaan aivan kaikille, joilla ei muuten olisi harrastukseen varaa. Esimerkiksi maajoukkuekuluja ei We deliverin avulla voi maksaa, koska liitolla on sitä varten erillinen rahasto.

Packalén uskoo, että kun sana rahastosta leviää, hakemuksia tulee entistä enemmän, sillä käyttäjiä rahalle selvästi on. PostNord on valmis toivottamaan tervetulleeksi myös muita yrityksiä, jotka haluavat tukea vähävaraisia nuoria.

Ei vain "logo paitaan" -sponsorointia

Koripallo ei ole PostNordille entuudestaan vieras laji. Jo pari vuotta sitten alkanut yhteistyö miesten, naisten ja nuorten koripallomaajoukkueiden kanssa laajeni viime syksynä. Packalén korostaa, ettei kyse ole pelkästä logo paitaan -sponsoroinnista.

– Kun annamme rahaa, haluamme sen konkreettiseen hyötykäyttöön ja seurata, miten voimme vaikuttaa. Packalénin mukaan PostNord ja Susijengi ovat mainio pari: kumpikin ovat pieniä haastajia isolla kilpakentällä, ja molemmilla on tavoitteena kasvaa, saada jalansijaa ja tehdä työtä täydellä sydämellä rakkaudesta lajiin. Yhteisiä arvojakin löytyy, kuten yhteisöllisyys, suvaitsevaisuus ja vastuullisuus Samalla PostNord voi osoittaa omia arvojaan yhteistyökumppaneilleen.

– Tunnettuutemme on tutkitustikin parantunut muun muassa yritysjohtajien keskuudessa. Se on todiste myös siitä, että olemme oikeissa kanavissa ja oikeiden asioiden äärellä, Packalén kuvailee.

Lue Tempo 1/2019

Customer service