Ohita navigointi ja haku
Verkkopalvelumme ei tue enää Internet Exploreria. Käytä sen sijaan Chrome, Edge, Firefox tai vastaavaa selainta nopeamman ja sujuvamman käytön varmistamiseksi. Öppna i Microsoft Edge

Muistilista: Mobiilisovellukset

Verkkosivuston mukauttaminen mobiilikäyttöön soveltuvaksi tarkoittaa paljon muutakin kuin samojen asioiden tekemistä pienemmältä näytöltä käsin. Mobiililaitetta käytetään aivan eri tavalla kuin tietokonetta, mikä tarkoittaa myös erilaisia haasteita.

Nopeus

Varmista, että tieto siirtyy nopeasti, jotta käyttäjän ei tarvitse odotella etsiessään lisätietoja tuotteesta tai maksuprosessista. Kun kaistaleveys on esimerkiksi pienempi kuin 3G, on tärkeää, että mobiiliverkkosivu on nopea.

Esitystapa

Poimi pullasta rusinat. Mitä pienempi näyttö, sitä tärkeämpää on välittää selvää ja ytimekästä tietoa. Käytä rohkeasti hyväksi sivuston testaamista ja valitse vaihtoehdoista se, joka saa parhaat tulokset.

Maksaminen

Vältä hankalia ja turvallisuuden kannalta vaarallisia luottokorttitietoihin liittyviä vaatimuksia. Vähennä esteitä kytkemällä henkilötunnus maksutapahtumaan tai käyttämällä perinteistä laskutusta.

Toiminnot

Huolehdi siitä, että esimerkiksi maksamisessa on mahdollisimman vähän vaiheita. Mieti tarkkaan, mitkä vaiheet ovat oikeasti tarpeellisia ja tiivistä toimintoja.

Tuoteviestintä

Selkeys on kaiken A ja O, kuten myös digitaalisten mahdollisuuksien luova käyttö. Video ja 3D ovat siitä hyviä esimerkkejä, samoin kuin toiminnan kytkeminen sosiaaliseen mediaan, kuten esimerkiksi suppean alan digitaalisiin alustoihin, joilla on paljon tärkeitä kävijöitä

Customer service