Ohita navigointi ja haku
Verkkopalvelumme ei tue enää Internet Exploreria. Käytä sen sijaan Chrome, Edge, Firefox tai vastaavaa selainta nopeamman ja sujuvamman käytön varmistamiseksi. Öppna i Microsoft Edge

Yritys – panosta logistiikkakumppaniin

logistiikkakumppani

PostNordin teettämän tutkimuksen mukaan puolet pohjoismaisista logistiikkapalveluiden ostajista uskoo, että heidän yrityksensä pääasiallisella kuljetuskumppanilla on riittävästi osaamista logistiikan strategiseen kehittämiseen.

Pääasiallisen kuljetuskumppanin osaamisella on suuri merkitys, sillä hyvä logistiikkakumppani ymmärtää yrityksen toimintaa ja tarpeita laaja-alaisesti. Tulevaisuuden logistiikka nähdäänkin kiinteänä osana yritysten strategiaa ja tärkeänä osana kannattavuusyhtälöä.

Vähittäiskaupan puolella ollaan tyytyväisempiä

Vähittäiskaupan alalla 58 prosenttia vastanneista yrityksistä sanoo, että niiden pääasiallisella kuljetuskumppanilla on riittävästi osaamista voidakseen auttaa yrityksen logistiikka- ja kuljetusstrategian kehittämisessä. Toiminnan kehittämisen osalta 60 prosenttia on sitä mieltä, että niiden pääasiallinen kuljetuskumppani voi auttaa.

– Hyvä logistiikkakumppani ymmärtää toimintaamme ja tarpeitamme, kuuntelee meitä herkällä korvalla sekä ymmärtää, miten eri tapahtumat vaikuttavat meihin asiakkaana, Gina Tricot’n logistiikkapäällikkö Petri Ventelä sanoo.

Teollisuuden logistiikka on monimutkaisempaa

Teollisuuden puolella ainoastaan 45 prosenttia yrityksistä koki, että niiden kuljetuskumppanilla on riittävästi osaamista voidakseen auttaa strategian kehittämisessä. Vastaavasti 52 prosenttia on sitä mieltä, että niiden pääasiallinen kuljetuskumppani voi auttaa logistiikka- ja kuljetustoiminnan kehittämisessä.

Chalmersin teknillisen korkeakoulun lehtori Per Olof Arnäs uskoo yhden syyn olevan se, että teollisuusyritysten logistiikka on usein monimutkaista ja tiiviisti integroitu liiketoimintaan, minkä vuoksi kuljetuskumppanin voi olla vaikea auttaa sen kehittämisessä.

– Logistisia haasteita esiintyy toisin sanoen muuallakin kuin vain saapuvissa ja lähtevissä virroissa, hän toteaa.


Lähde: Pohjoismainen Logistiikkabarometri 2016/2017

Customer service