Ohita navigointi ja haku
Verkkopalvelumme ei tue enää Internet Exploreria. Käytä sen sijaan Chrome, Edge, Firefox tai vastaavaa selainta nopeamman ja sujuvamman käytön varmistamiseksi. Öppna i Microsoft Edge

EU:n ulkopuolelta tulevat lähetykset

Suomeen EU:n ulkopuolisesta maasta tulevat lähetykset on tulliselvitettävä ennen kuin ne saa ottaa käyttöön tai myydä eteenpäin. Yleisin tuonnin tullimenettely on luovutus vapaaseen liikkeeseen ja kulutukseen. Tässä menettelyssä tavarasta on annettava tulli-ilmoitus. Pakettien osalta tulliselvitys tehdään lähetyksen saapuessa EU:n alueelle eikä se yleensä vaadi vastaanottajalta toimenpiteitä.

Tulliselvitettävästä tavarasta kannettavat verot ja maksut määräytyvät tavaran tullinimikkeen, alkuperän ja tullausarvon perusteella. Maahantuonnin yhteydessä kannettavia veroja ovat tavallisimmin tulli- ja arvonlisävero. Kun tavaroita tuodaan EU-maiden ulkopuolelta, niistä kannetaan ns. kolmansien maiden tulli. Tätä tariffin mukaista tullia kannetaan kolmansista maista tulevasta tavarasta elleivät etuuskohtelut, tariffikiintiöt tai tullisuspensiot alenna tai poista tullia.

Lisätietoa tullauksesta löydät Tullin sivuilta sekä tullausosastoltamme osoitteesta tullaus.fi@postnord.com.


Britanniasta tulevat lähetykset

Vuoden 2021 alusta lähtien myös Britanniasta tulevat lähetykset on tulliselvitettävä. Lähetyksen vastaanottaja vastaa tullimaksusta ja maahantuontiveroista. Alankomaissa toimiva kumppanimme DPD lähettää Britanniasta tulevan lähetyksen vastaanottajalle sähköposti- ja/tai tekstiviestin, jonka kautta vastaanottajan tulee maksaa tullimaksu ja maahantuontiverot. Mikäli tullimaksua ja maahantuontiveroja ei makseta, lähetys palautetaan takaisin lähettäjälle.


Customer service