Ohita navigointi ja haku
Verkkopalvelumme ei tue enää Internet Exploreria. Käytä sen sijaan Chrome, Edge, Firefox tai vastaavaa selainta nopeamman ja sujuvamman käytön varmistamiseksi. Öppna i Microsoft Edge

Maassa maksetaan maan tavalla – suosituimmat maksutavat eri Pohjoismaissa

One size fits all? Ei suinkaan! Ruotsalaisilla, tanskalaisilla, norjalaisilla ja suomalaisilla on erilaiset maksutapamieltymykset. Verkkokaupat, joilla ei ole tarjolla kunkin maan paikallisia maksuvaihtoehtoja eivät pärjää kilpailussa asiakkaiden suosiosta. 

Listasimme viisi suosituinta verkkokaupan maksutapaa maittain Pohjoismaissa.

Verkkokaupan maksutavan suosioon vaikuttavat muun muassa kaupankäynnin perinteet, IT:n kehittyneisyys sekä sähköisen kaupankäynnin levinneisyys. Ruotsissa postimyynnin laskun pitkät perinteet loivat edellytykset Klarnan menestykselle, kun taas Klarna ei auta pitkälle Tanskassa, jossa maksukortit ja ennen kaikkea kansallinen Dankort hallitsevat. Norja ja Suomi ovat perinteisempiä ja suosivat pankki- tai luottokortteja, mutta Suomi yllättää 27% osuudella suoran pankkimaksun ja 25% laskun suosiossa. Syynä vaikuttaa olevan näissä maissa vähäisempi luottamus verkkomaksujen turvallisuuteen. 

# RUOTSI % TANSKA %
1. Lasku 38% Pankki-/luottokortti 70%
2. Pankki-/luottokortti 22% MobilePay 19%
3. Pankkimaksu 14% Paypal, Payson yms. 6%
4. Swish 12% Pankkimaksu 2%
5. Paypal, Payson yms. 8% Lasku 1%


Yhteistä koko Pohjolan kaupankäynnille on, että mobiilimaksujen määrä kasvaa kaikissa maissa valtavasti ja nopeasti, hankaluutena puolestaan on, että jokaisella maalla on siihen omat ratkaisunsa; Swish Ruotsissa, Mobile Pay Tanskassa ja Suomessa sekä Vipps Norjassa. Swishiä käyttää jo 6,8 miljoonaa yksityishenkilöä ja siitä on tullut jo merkittävä tekijä kaupankäynnissä. Swishin menestyksestä voidaankin päätellä, että luotettavan toimittajan sujuva ja käyttäjäystävällinen maksuratkaisu voi vallata johtavan markkinaosuuden.

# NORJA % SUOMI %
1. Pankki-/luottokortti 51% Pankki-/luottokortti 30%
2. Paypal, Payson yms. 18% Pankkimaksu 27%
3. Vipps 14% Lasku 25%
4. Lasku 14% Paypal, Payson yms. 12%
5. Pankkimaksu 1% Käteismaksu toimitettaessa 2%

Maksutaparatkaisuja tarvitaan verkkokaupan menestykseen kaikissa Pohjoismaissa. Olisiko tässä yhtenäistämisen ja Pohjoismaisen yhteistyön paikka?

 

Customer service