Ohita navigointi ja haku
Verkkopalvelumme ei tue enää Internet Exploreria. Käytä sen sijaan Chrome, Edge, Firefox tai vastaavaa selainta nopeamman ja sujuvamman käytön varmistamiseksi. Öppna i Microsoft Edge

Huijausviestejä on liikkeellä

Valitettavasti liikkeellä on huijausviestejä, joissa lähettäjä esiintyy PostNordina ja jotka muistuttavat paketin saapumisviestejä. Näitä viestejä on lähetetty niin sähköpostitse kuin tekstiviesteinä. Huijausviestiin ei tule vastata, eikä siinä olevia linkkejä tule klikata. PostNord ei koskaan pyydä maksua toimituksesta.

Toimi näin, jos epäilet saaneesi huijausviestin

Tarkista huolellisesti (lähettäjän sähköpostiosoitteesta) kuka on viestin lähettäjä. Jos lähettäjän osoitteessa ei lue sanaa postnord ja jos olet epävarma tai sinulla on vaikeuksia saada selvää, kuka lähettäjä on, niin oleta, että kyseessä on huijaus. 

Älä vastaa huijaukseksi epäilemääsi viestiin. Jos viestissä on lähetyksen seurantanumero, voit tarkistaa verkkosivujemme hae-kentässä, saatko sillä tietoja lähetyksestä.

Älä klikkaa linkkejä, jos et ole varma mihin ne johtavat. Poista sen sijaan viesti suoraan avaamatta liitteitä ja klikkaamatta linkkejä. Jos olet klikannut jollekin sivustolle, tarkista osoiteriviltä, että sivuston osoite on postnord.fi.

Älä lataa mitään sovelluksia viestissä olevista linkeistä.

Ajattele kriittisesti ja käytä järkeä. Tarkista näyttääkö PostNordin logo oikealta ja sisältääkö teksti paljon kirjoitusvirheitä? PostNord kirjoitetaan virallisesti niin, että P ja N ovat isoja kirjaimia. Logoa ja sinistä väriä voit verrata tällä sivustolla käytettyihin. Jotkut huijausviestit ovat tosin taitavasti kopioineet nämä elementit.

Älä koskaan anna salasanoja, pankkikorttinumeroita tai pankkitunnuksia, mikäli niitä pyydetään viestissä. Jos niitä kysytään, on kyseessä huijaus. Oikeassa saapumisilmoituksessa ei niitä kysytä.

Muista, että PostNordin mobiilisovellus, jonka voit ladata sovelluskaupasta on turvallisempi tapa saada saapumisilmoitukset.

Jos kuitenkin olet tullut huijatuksi

Jos olet maksanut huijausviestin pyytämän maksun, ota yhteyttä omaan pankkiisi ja selvittää, voiko maksun peruuttaa. Voit tehdä myös ilmoituksen poliisille. 

Huijausmainoksia Facebookissa

Nimissämme on myös esiintynyt huijausmainontaa, jossa kerrotaan esim. palkintoina olevan matkapuhelimia. PostNord ei ole mainonnan takana, eikä mainoksissa olevia linkkejä tule klikata.

Customer service