Ohita navigointi ja haku
Verkkopalvelumme ei tue enää Internet Exploreria. Käytä sen sijaan Chrome, Edge, Firefox tai vastaavaa selainta nopeamman ja sujuvamman käytön varmistamiseksi. Öppna i Microsoft Edge

Kotijakelusta palautuvat lähetykset ohjataan jatkossa noutopisteisiin

Toimitamme kotijakelusta palautuvat lähetykset jatkossa noutopisteisiin Turussa, Tampereella, Seinäjoella, Kokkolassa ja Vaasassa. Uusi malli tarkoittaa käytännössä sitä, että kotiin tilattu paketti toimitetaan noudettavaksi noutopisteeseen, mikäli vastaanottajaa ei tavoiteta kotoa ensimmäisellä toimitusyrityksellä.

Kokeilimme vastaavaa toimintamallia pääkaupunkiseudulla ja sen ympäryskunnissa loppuvuoden sesongin aikana, ja vaikutus vastaanottajien asiakaskokemukseen oli äärimmäisen positiivinen. Kuluttajat ovatkin toivoneet mallin mukaista mahdollisuutta palautteissaan jo pitkään. Vaikka kiinnostus kotitoimituksia kohtaan on kasvanut koronapandemian myötä, suomalaiset suosivat PostNordin verkkokauppatutkimuksen mukaan noutopisteitä edelleen poikkeuksellisen innokkaasti.

Uuden toimintamallin käyttö jatkuu normaaliin tapaan myös pääkaupunkiseudulla ja sen ympäryskunnissa. Tavoitteenamme on laajentaa se koskemaan koko Suomea tämän vuoden aikana. Helmi–maaliskuun aikana vuorossa ovat Pori, Joensuu, Kuopio, Jyväskylä, Oulu ja Rovaniemi.

Näin uusi toimitusmalli toimii


Mikäli kotiin toimitettavan paketin vastaanottajaa ei tavoiteta kotoa, paketti ohjataan vastaanottajan postinumeroalueen oletusnoutopisteeseen, joka on määritelty hyvien aukioloaikojen ja alueen yleisen saavutettavuuden, kuten hyvien kulkuyhteyksien ja pysäköintimahdollisuuksien, perusteella.

Vastaanottaja saa ensimmäisen viestin toimitustavan muutoksesta heti epäonnistuneen toimitusyrityksen jälkeen. Kun lähetys on toimitettu noutopisteeseen, hän saa noutopisteen tiedot PostNordin mobiilisovellukseen, tekstiviestillä tai sähköpostilla, kuten aiemmatkin pakettiin liittyvät saapumisilmoitukset.

Oletko kiinnostunut palveluistamme?

Pyydä tarjous

Customer service