Ohita navigointi ja haku
Verkkopalvelumme ei tue enää Internet Exploreria. Käytä sen sijaan Chrome, Edge, Firefox tai vastaavaa selainta nopeamman ja sujuvamman käytön varmistamiseksi. Öppna i Microsoft Edge

PostNord tuo Lahteen 24/7 auki olevat ulkopakettiautomaatit

PostNord tuo ensimmäisenä paketti- ja logistiikka-alan toimijana ympäri vuorokauden auki olevia ulkopakettiautomaatteja Lahteen. Lähibokseiksi kutsuttuja automaatteja avataan Lahteen yhteensä kolme ja ne avautuvat käyttöön 14.5. Automaattien tarkat sijainnit tulevat olemaan Juustilankatu 4a (Kiveriö), Vihdinkatu 4a (Anttilanmäki) sekä Pursimiehenkatu 7 (Ruoriniemi).

Ruuhkaiset pakettiautomaatit ja kauas kotoa ohjautuvat paketit ovat herättäneet keskustelua kuluttajien keskuudessa viime aikoina. Automaattien ruuhkaisuuden syynä on suomalaisten vuosi vuodelta lisääntyvä verkkokauppaostaminen sekä pakettiautomaattien suosiminen toimitustapana. PostNordin teettämän kyselytutkimuksen* mukaan vuoden 2024 helmikuussa jopa 62 prosenttia suomalaisista kertoi noudon pakettiautomaatista olevan mieluisin paketin toimitusvaihtoehto.

Vastatakseen kasvavaan kysyntään, PostNord on laajentamassa ulkoautomaattiverkostoaan myös Lahteen, josta löytyy jo 15 yhtiön sisäautomaattia ja 17 palvelevaa noutopistettä.

– PostNordin ulkoautomaatit eli Lähiboksit ovat helppokäyttöinen ja nopea tapa saada paketit lähemmäksi kuluttajia. Ulkoautomaatit tarjoavat myös monien kaipaamaa joustoa aikatauluihin, sillä esimerkiksi vuorotyötä tekevillä voi olla tarve päästä hakemaan pakettinsa myös kauppojen aukioloaikojen ulkopuolella. Ulkoautomaatista paketin voi hakea vaikka keskiyöllä niin halutessaan. Pakettien noutamiseen PostNordin Lähiboksista ei tarvita mitään erillistä koodia, vaan PostNordin sovellus ja Bluetooth-yhteys riittävät, kertoo PostNordin myyntijohtaja Linda Nyberg.

Parantuvan käyttökokemuksen lisäksi Lähiboksit vähentävät turhia toimitusyrityksiä ja parantavat toimitusvarmuutta, sillä niihin kuljetetaan ainoastaan PostNordin omia lähetyksiä. Näin kuljettaja tietää aina paketin viedessään, että paketille löytyy varmasti vapaa lokero. Turhien toimitusyritysten karsiminen on helppo tapa vähentää niin kutsutun viimeisen kilometrin eli pakettiterminaalista vastaanottajalle kuluvan matkan päästöjä.

Ensimmäiset PostNordin Lähiboksit tulivat Suomeen vuoden 2022 maaliskuussa Tampereelle ja Turkuun. Lähiboksi-verkosto on laajentunut kovaa vauhtia ja nykyään niitä löytyykin jo koko Suomen pituudelta – Tammisaaresta Inariin asti. Yhteensä Lähibokseja on Suomessa noin 350 eri sijainnissa, mikä tekee PostNordin ulkoautomaattiverkostosta Suomen kattavimman.

– Lähiboksit eivät vaadi kiinteää asennusta tai sähköliitäntää, joten ne voidaan sijoittaa täysin kuluttajien tarpeiden mukaan. Tällä hetkellä Lähibokseja löytyy eri kaupungeista muun muassa taloyhtiöiden pihoista sekä Lidlin ja S-ryhmän myymälöiden edustoilta, mutta jatkossa tarkoituksena on sijoittaa automaatteja mahdollisuuksien mukaan myös kaupungin omistamille tonteille. Jäämme seuraamaan, miten lahtelaiset ottavat uuden automaatit vastaan, ja tarvittaessa Lähibokseja voidaan lisätä joustavasti eri lokaatioihin, Nyberg kertoo.

*PostNord on tilannut tutkimuskonserni Ipsokselta kyselytutkimuksen, jossa vertaillaan kuukausittain suomalaisia, ruotsalaisia, norjalaisia ja tanskalaisia 18–74-vuotiaita, jotka ovat joskus ostaneet tavaroita verkosta.

Ehdota paikkaa

Customer service