Ohita navigointi ja haku
Verkkopalvelumme ei tue enää Internet Exploreria. Käytä sen sijaan Chrome, Edge, Firefox tai vastaavaa selainta nopeamman ja sujuvamman käytön varmistamiseksi. Öppna i Microsoft Edge

PostNord investoi pakettiautomaatteihin

PostNord pyrkii jatkuvasti helpottamaan kaikkien Pohjoismaissa asuvien ja toimivien arkea. Tavoitteena on, että konsernilla on yli 12 500 omaa pakettiautomaattia Pohjoismaissa vuoden 2022 loppuun mennessä, ja myös vuodelle 2023 on suunniteltu investointeja uusiin pakettiautomaatteihin.

Yhä useampi pohjoismaalainen kuluttaja tekee ostoksia verkossa, ja siksi sujuvat ja joustavat toimitukset ovat tärkeitä. Mahdollisuus noutaa ostokset pakettiautomaatista, joka on käytettävissä joka päivä vuorokauden ympäri ja sijaitsee matkan varrella lähellä kotia tai työpaikkaa, on tervetullut palvelu nykyisten koti- ja noutopistetoimitusten lisäksi.

– Uskomme, että tämän toimitusvaihtoehdon suosio kasvaa entisestään, kun yhä useammat kuluttajat löytävät verkkokaupan edut ja pakettien lähetysmäärät entisestään kasvavat. Meille PostNordilla on itsestään selvää, että työskentelemme vastataksemme kuluttajien vaatimuksiin joustavista ja sujuvista palveluista. Sen vuoksi kiihdytämme nyt kehitystä ja investoimme voimakkaasti oman pakettiautomaattiverkostomme laajentamiseen Pohjoismaissa, kertoo PostNordin toimitusjohtaja Annemarie Gardshol.

Osana PostNordin laajentumisstrategiaa konserni on ostanut tanskalaisen SwipBoxin Nærboks-pakettiautomaattiverkoston. PostNord ja SwipBox lanseerasivat Nærboksin vuonna 2019, ja siihen kuuluu 2 550 pakettiautomaattia Tanskassa. Liiketoimintakaupan myötä PostNord on nyt sen ainoa omistaja.

Pandemian aikana pakettiautomaateista on tullut erittäin suosittuja, koska niiden käyttö ei vaadi fyysistä kontaktia. Tavoitteena on, että PostNordilla on yli 12 500 omaa pakettiautomaattia Pohjoismaissa vuoden 2022 loppuun mennessä, ja myös vuodelle 2023 on suunniteltu investointeja uusiin pakettiautomaatteihin.

Verkkokaupan asiakkaat voivat jo nyt valita kassalla toimitusvaihtoehdoksi pakettiautomaatin alueilla, joilla automaatteja on saatavilla. PostNordin omat automaatit avautuvat bluetooth-yhteydellä ilman fyysistä kosketusta. Ne voidaan sijoittaa ulkotiloihin, eivätkä ne vaadi sähköliitäntää.

– Valitessamme sopivia sijaintipaikkoja haluamme varmistaa, että pakettiautomaatit sijaitsevat käyttäjien kannalta optimaalisissa paikoissa. Otamme myös huomioon ympäristönäkökohdat sekä PostNordin työntekijöiden työolosuhteet. Kun automaatit on otettu käyttöön, asiakas voi valita sellaisen toimitusvaihtoehdoksi verkkokaupan kassalla, kertoo Annemarie Gardshol.

 

  • ​​Ruotsissa PostNordilla on tällä hetkellä yli 330 pakettiautomaattia pääasiassa suurimmissa kaupungeissa Tukholmassa, Göteborgissa ja Malmössa. Heinäkuussa niiden määrä kasvaa yhteensä 620 pakettiautomaattiin, joita on noin 350 paikkakunnalla. Suunnitelmien mukaan vuoden 2022 loppuun mennessä pakettiautomaatteja on kaikkiaan 4 500​ kappaletta Ruotsin 30 suurimmassa kaupungissa ja haja-asutusalueilla.
  • Tanskassa PostNordilla on nyt 2 950 omaa pakettiautomaattia, kun se osti SwipBoxin osuuden yhteisestä Nærboks-verkostosta. Vuoden 2021 loppuun mennessä Tanskassa tulee olemaan suunnitelman mukaan käytössä kaikkiaan 3100 pakettiautomaattia.
  • Norjassa PostNordilla on tällä hetkellä yli 310 pakettiautomaattia Oslossa. Tavoitteena on, että vuoden 2022 loppuun mennessä yhtiöllä on yhteensä 1 500 pakettiautomaattia, ja että niitä on myös Bergenissä ja Trondheimissa.
  • Suomessa PostNord toimittaa tällä hetkellä yhteiskäytössä oleviin pakettiautomaatteihin, mutta pilotoi 100 omaa pakettiautomaattia Turkuun ja Tampereelle myöhemmin tänä vuonna. Tavoitteena on parantaa asiakaskokemusta vuoden 2022 loppuun mennessä perustamalla 600 omaa pakettiautomaattia pääasiassa kaupunkialueille PostNordin Helsingin, Turun ja Tampereen pääterminaalien läheisyyteen.

Miten voimme auttaa logistiikassa?

Kysy lisätietoja tai pyydä tarjous

Customer service