Ohita navigointi ja haku
Verkkopalvelumme ei tue enää Internet Exploreria. Käytä sen sijaan Chrome, Edge, Firefox tai vastaavaa selainta nopeamman ja sujuvamman käytön varmistamiseksi. Öppna i Microsoft Edge

PostNord vahvistaa pohjoismaista yhteistyötä TPL-liiketoiminnassa

PostNordin 3. osapuolen logistiikkaratkaisujen liiketoiminta Suomessa liitetään osaksi pohjoismaisia TPL-toimintoja yhdessä Ruotsin ja Tanskan TPL-toimintojen kanssa.

Uuden organisaatiorakenteen tavoitteena on ensisijaisesti mahdollistaa pohjoismainen kasvu yhtenäisen rakenteen ja kulttuurin avulla sekä hyödyntää kansainvälisen tuonnin ja TPL:n kasvupotentiaali. Ruotsin ja Tanskan TPL-toiminnot liitettiin yhteen 1. huhtikuuta 2023, ja 1. tammikuuta 2024 on Suomen vuoro. Palvelu jatkuu saumattomasti muutoksen yli, ja yhteistyöllä odotetaan olevan positiivisia vaikutuksia sekä paikallisesti että kansainvälisesti.

Pohjoismaisten TPL-toimintojen johtaja Jonas Kolehmainen kuvailee toiminnan yhdistämistä merkittäväksi askeleeksi.

- Odotamme innolla laajempaa pohjoismaista yhteistyötä kasvun edistämiseksi ja kasvupotentiaalin hyödyntämiseksi kansainvälisessä tuonnissa ja TPL-toiminnassa.

Myös PostNord Suomen toimitusjohtaja Johanna Starck näkee yhdistämisen positiivisena:

- PostNordin TPL-toimintojen yhdistäminen on eduksi kaikille osapuolille. Kun resurssit ja osaaminen yhdistetään, palvelun tarjoamis- ja kehittämisedellytykset parantuvat huomattavasti niin paikallisesti kuin kansainvälisesti.

TPL-toimintojen yhdistämisellä PostNord pyrkii laajentamaan pohjoismaista tarjontaa ja parantamaan entisestään kilpailukykyä markkinoilla. PostNord jatkaa panostusta tulevaisuuden logistiikkaan ja tarjoaa jatkossakin asiakkailleen kokonaisvaltaisia, maiden rajat ylittäviä logistiikkaratkaisuja. Asiakkaan kanssa pyritään aina kullekin parhaiten sopivaan kokonaisratkaisuun. TPL:n vahva ja laaja-alainen osaaminen sekä kokemus antavat asiakasyrityksille mahdollisuuden keskittää aikansa ja energiansa täyden potentiaalinsa saavuttamiseen omassa liiketoiminnassaan.

PostNordin TPL-liiketoiminnalla on tällä hetkellä 22 varastoa Pohjoismaissa ja se työllistää lähes 3 000 työntekijää. Vuonna 2022 TPL:n liikevaihto oli 300 miljoonaa euroa. Suomessa toiminta koostuu neljästä logistiikkayksiköstä, joiden pinta-ala on yhteensä 80 000 m2. Kaksi yksiköistä sijaitsee Helsingissä, yksi Turussa ja yksi Lahdessa. Kaikkiaan Suomen TPL-toiminnoissa työskentelee noin 200 henkilöä.

Customer service