Ohita navigointi ja haku
Verkkopalvelumme ei tue enää Internet Exploreria. Käytä sen sijaan Chrome, Edge, Firefox tai vastaavaa selainta nopeamman ja sujuvamman käytön varmistamiseksi. Öppna i Microsoft Edge

PostNord kuljettaa joulupaketit ilmastoystävällisesti

Sesongin pakettimäärien kasvaessa ja joulutunnelman kohotessa lisääntyvät myös verkkokaupasta aiheutuvat ilmastopäästöt. Merkittävä osa PostNordin ajoneuvoista on siirtynyt syksyn aikana käyttämään uusiutuvaa dieseliä, jotta joulusesongin suurten pakettimäärien aiheuttamat päästöt pysyisivät kurissa.

Uusiutuva diesel on otettu syksyn aikana käyttöön yli 40 jakeluautossa ja 12 runkolinjalla, joista suurin osa liikennöi pääkaupunkiseudun, Turun ja Tampereen muodostaman tiiviin alueen sisällä. Näin mittava panostus uusiutuvista raaka-aineista, kuten jätteistä ja tähteistä, valmistetun dieselin käyttöön vähentää ilmakehään päätyvää hiilidioksidia jopa 1 115 tonnin edestä vuosittain.

Syksyn aikana tehdyt investoinnit tarkoittavat käytännössä sitä, että PostNordin pääkaupunkiseudun jakelut tehdään tällä hetkellä suurelta osin fossiilittomasti. Lisäämme uusiutuvan dieselin sekä muiden fossiilivapaiden polttoaineiden käyttöä kiihtyvään tahtiin myös muissa kaupungeissa ensi vuoden aikana.

Kohti fossiilittomia kuljetuksia – hiilineutraalisti jo nyt


PostNordin kunnianhimoisena ilmastotavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 40 prosenttia vuoden 2020 tasoon nähden vuoteen 2025 mennessä. Samassa ajassa aiomme tuottaa kaikki pääkaupunkiseudun, Turun ja Tampereen muodostaman alueen kuljetuspalvelut täysin fossiilittomasti. Sekä kaupunkien sisäinen että niiden välinen runkoliikenne tulee pyörimään vaihtoehtoisin käyttövoimin.

Haluamme olla vastuullinen toimija yhteiskunnassa sekä vastuullinen kumppani asiakkaillemme. Pitkän aikavälin päästötavoitteenamme on tarjota täysin fossiilittomat kuljetuspalvelut vuoteen 2030 mennessä, ja siihen saakka tarjoamme kaikki kuljetuspalvelumme hiilineutraalisti kompensoimalla niistä aiheutuvat ilmastopäästöt.

Customer service