Ohita navigointi ja haku
Verkkopalvelumme ei tue enää Internet Exploreria. Käytä sen sijaan Chrome, Edge, Firefox tai vastaavaa selainta nopeamman ja sujuvamman käytön varmistamiseksi. Öppna i Microsoft Edge

Fossiilittomien kuljetusten määrä lisääntyy pääkaupunkiseudulla

Siirrymme määrätietoisesti kohti fossiilittomia kuljetuksia, ja kaikki pääkaupunkiseudun alueella yritys- ja kotipaketteja toimittavat pakettiautomme ovat siirtyneet käyttämään uusiutuvaa dieseliä. Haluamme olla vastuullinen toimija yhteiskunnassa sekä vastuullinen kumppani asiakkaillemme, ja pyrimme siksi jatkuvasti löytämään uusia ratkaisuja ilmastovaikutustemme vähentämiseksi.

Muutos tarkoittaa, että kaikkiin noin 45 Helsingin ja sen ympäryskuntien alueella operoiviin pakettiautoihimme tankataan tätä nykyä vain uusiutuvaa dieseliä. Fossiilisen dieselin korvaaminen uusiutuvalla vaihtoehdolla näissä autoissa vähentää ilmakehään päätyvää hiilidioksidia jopa 450 tonnin edestä vuosittain.

Pakettiautojen lisäksi toimitamme lähetyksiä myös muilla kulkuneuvoilla, jotka käyttävät toistaiseksi fossiilista dieseliä. Tämän vuoksi fossiilittomien kuljetusten osuus kaikista pääkaupunkiseudun koti- ja yrityspaketeista on 77 prosenttia. Aiomme lisätä uusiutuvista raaka-aineista valmistetun dieselin sekä muiden fossiilivapaiden polttoaineiden ja sähkön käyttöä kiihtyvään tahtiin tulevien vuosien aikana.

Kohti täysin fossiilittomia kuljetuksia – hiilineutraalisti jo nyt

Kunnianhimoisena ilmastotavoitteenamme on tarjota täysin fossiilittomat kuljetuspalvelut vuoteen 2030 mennessä. Siihen saakka tarjoamme kaikki kuljetuspalvelumme hiilineutraalisti kompensoimalla niistä aiheutuvat ilmastopäästöt.

Tavoitteemme saavuttaminen edellyttää, että vähennämme hiilidioksidipäästöjä 40 prosenttia vuoden 2020 tasoon nähden vuoteen 2025 mennessä. Samassa ajassa aiomme tuottaa kaikki pääkaupunkiseudun, Turun ja Tampereen muodostaman alueen kuljetuspalvelut täysin fossiilittomasti. Sekä kaupunkien sisäinen että niiden välinen runkoliikenne tulee pyörimään vaihtoehtoisin käyttövoimin.

 

 

Oletko kiinnostunut palveluistamme?

Customer service