Ohita navigointi ja haku
Verkkopalvelumme ei tue enää Internet Exploreria. Käytä sen sijaan Chrome, Edge, Firefox tai vastaavaa selainta nopeamman ja sujuvamman käytön varmistamiseksi. Öppna i Microsoft Edge

Päästötön viimeinen kilometri vuoteen 2027 mennessä

PostNord haluaa olla logistiikka-alan suunnannäyttäjä ilmastopäästöjen vähentämisessä. Siksi aiomme ajaa lähetysten viimeisen kilometrin päästöttömästi vuoteen 2027 mennessä. Tavoite edellyttää, että lisäämme sähköautojen osuutta kalustossamme merkittävästi.

Päästöttömyys takaa, ettei kuljetuksen aikana synny lainkaan ilmastopäästöjä. Käytännössä se tarkoittaa sähköautoja, jotka käyvät uusiutuvalla energialla, kuten vesi-, aurinko- tai tuulivoimalla.

– Ilmasto vaatii välittömiä tekoja, ja meille on itsestään selvää pyrkiä viimeisen kilometrin osalta täyteen päästöttömyyteen. Muutosta edellyttävät myös asiakkaamme ja pakettien vastaanottajat, joille päästöttömät kuljetukset näkyvät ilmastovaikutusten vähentymisen lisäksi myös pienentyneinä lähipäästöinä, PostNordin toimitusjohtaja Johanna Starck toteaa.

Muutos vaatii valtavia kalustouudistuksia. Noin 28 prosenttia koko PostNord-konsernin ajoneuvoista toimii tällä hetkellä päästöttömästi sähköllä, mikä tarkoittaa, että sähköajoneuvokantamme on jo nyt yksi Euroopan suurimmista. Investoinnit sähköautoihin tulevat kiihtymään seuraavien vuosien aikana niin Suomessa kuin muissa PostNord-maissa.

Nyt käynnissä olevasta kehityksestä huolimatta Starck muistuttaa, etteivät sähköautot ole pitkällä tähtäimellä ainoa vaihtoehto.

– Mieli tulee pitää avoimena ratkaisevien keinojen suhteen. Sähköajoneuvot ovat tällä hetkellä toimivin ratkaisu, mutta teknologian kehityksen myötä myös uusia keinoja tullaan näkemään.

Muun muassa terminaalien välillä kulkevan raskaan kaluston sähköistäminen ei nykyteknologialla ole mahdollista, ja sen osalta tavoitteemme on olla fossiiliton vuoteen 2030 mennessä. Fossiilittomuus tarkoittaa uusiutuvien polttoaineiden, kuten biokaasun ja uusiutuvan dieselin käyttöä.

Samalla kun teemme töitä päästöttömien ja fossiilittomien kuljetusten eteen, tarjoamme kuljetuspalvelumme hiilineutraalisti kompensoimalla niistä aiheutuvat ilmastopäästöt.

This article is available also in English through the language menu above.

Customer service