Ohita navigointi ja haku
Verkkopalvelumme ei tue enää Internet Exploreria. Käytä sen sijaan Chrome, Edge, Firefox tai vastaavaa selainta nopeamman ja sujuvamman käytön varmistamiseksi. Öppna i Microsoft Edge

Kaikista EU:n ulkopuolelta tulevista lähetyksistä maksetaan arvonlisävero 1.7. alkaen

Heinäkuun alussa voimaan tulevan lakimuutoksen vuoksi kaikista Euroopan unionin ulkopuolelta toimitettavista lähetyksistä tulee tehdä tuonti-ilmoitus ja maksaa arvonlisävero. Korkeintaan 22 euron arvoisista, EU:n ulkopuolelta tulevista ostoksista ei ole aiemmin tarvinnut maksaa arvonlisäveroa.

Verkkokauppa voi veloittaa alle 150 euron arvoisesta lähetyksestä perittävän arvonlisäveron jo myyntihetkellä uuden Import One-Stop Shop (IOSS) -järjestelmän avulla. Tällöin vastaanottajan ei tarvitse maksaa arvonlisäveroa maahantuonnin yhteydessä. Jos verkkokauppa ei käytä IOSS-järjestelmää, arvonlisävero peritään vastaanottajalta tuontitullauksen yhteydessä. Arvonlisävero on yleensä 24 prosenttia tavaran arvosta ja kuljetuskustannuksista.

Lakimuutos koskee kaikkia Suomeen 1.7.2021 alkaen saapuvia lähetyksiä riippumatta siitä, milloin tavara on maksettu. Jos EU:n ulkopuolisesta maasta tänään tilattu paketti saapuu siis vasta heinäkuun puolella, ostoksesta tulee maksaa arvonlisävero, vaikka sen arvo olisi alle 22 euroa.

Korkeintaan 22 euron arvoisia tuotteita koskevan arvonlisäverovapauden poistuminen pätee niin yrityksiin kuin kuluttajiin. Lakimuutoksen tavoitteena on parantaa Suomen ja muiden EU-maiden yritysten kilpailuasemaa suhteessa EU:n ulkopuolisiin yrityksiin.

Customer service