Ohita navigointi ja haku
Verkkopalvelumme ei tue enää Internet Exploreria. Käytä sen sijaan Chrome, Edge, Firefox tai vastaavaa selainta nopeamman ja sujuvamman käytön varmistamiseksi. Öppna i Microsoft Edge

PostNord jakaa Helsingin kantakaupungin paketit ilmastoystävällisesti sähköllä

PostNord haluaa olla aktiivisesti mukana ratkaisemassa logistiikan ilmastopäästöihin, kaupunkien lähipäästöihin ja meluun liittyviä ongelmia. Merkittävä askel tässä työssä otetaan kesäkuun alussa, kun Helsingin kantakaupungin ja sen ympäristön paketit aletaan jakaa täyssähköllä kulkevilla jakeluautoilla Pasilan Triplassa sijaitsevasta cityhubista.

Vastuullisuus on tärkeä osa PostNordin strategiaa, ja yhtenä vastuullisuustavoitteena on täysin fossiilittomat logistiikkapalvelut vuoteen 2030 mennessä. Tavoite ei koske ainoastaan PostNordin omia toimintoja vaan myös kumppaneita. Sähköajoneuvot ovat yksi merkittävä keino tavoitteen saavuttamiseksi, ja niiden määrää tullaa lisäämään merkittävästi etenkin kaupunkijakeluissa.

- Fossiilittomuustavoitteemme edellyttää johdonmukaista uusiutuviin käyttövoimiin siirtymistä. Kalustoa on uusittava ja käyttövoimaa päivitettävä asteittain vuosi vuodelta, ja on tärkeää seurata teknologian kehitystä ajoittaakseen investoinnit oikein. Täyssähköautokalusto Helsingin kantakaupungin alueella on juuri tähän hetkeen sopiva investointi, ja sen avulla pystytään ympäristön lisäksi myös palvelemaan alueen ihmisiä paremmin, PostNordin toimitusjohtaja Johanna Starck kertoo.

Sähköajoneuvojen käytöllä vähennetään myös kaupunkialueiden lähipäästöjä sekä pienennetään lähiliikenteestä aiheutuvia meluhaittoja. Niiden määrää tullaankin lisäämään lähitulevaisuudessa myös muualla Suomessa, etenkin kaupunkialueilla.

Cityhubista operoivista ajoneuvoista viisi on Mercedes-Benz eVito -pakettiautoja ja viisi Citroën ë-Jumpy -pakettiautoja. Kaikki kymmenen ajoneuvoa ovat täysin sähkökäyttöisiä.

Ajoreittien optimointi poistaa turhat ajokilometrit

Päästöttömien käyttövoimien lisäksi ilmastoystävällisten kuljetusten ajoreitit on huolella optimoitu. Turhien ajokilometrien välttäminen on merkittävä osa PostNordin ilmastotyötä, ja vaikka energian lähde olisi uusiutuva, energiaa ei käytetä yhtään enempää kuin on välttämätöntä.

Helsingin cityhub mahdollistaa jakelut suoraan alueelta käsin Vantaalla sijaitsevan terminaalin sijaan. Lisäksi reittioptimoinnissa käytetään apuna uutta optimointiteknologiaa. Optimointiteknologian tuoma tehokkuus ja läpinäkyvyys tekevät myös kuljettajien työstä mielekkäämpää ja tuovat pakettiaan odottaville vastaanottajille toivottua läpinäkyvyyttä saapuvan paketin toimitusreittiin ja aikatauluun.

Päivitys 1.9.2021: Triplan cityhub-pilotti on päättynyt ja toiminta sellaisenaan on päätetty lopettaa. Toiminta tulee jatkumaan lähitulevaisuudessa uudistetulla mallilla. Tulemme jatkossakin olemaan asiakkaillemme vastuullinen valinta, ja kehittämme edelleen ilmastoystävällisiä tapoja toimittaa paketit perille. Myös cityhubit tulevat olemaan osa näitä ratkaisuja.

Video

Miten voimme auttaa logistiikassa?

Pyydä tarjous

 

Customer service