Ohita navigointi ja haku
Verkkopalvelumme ei tue enää Internet Exploreria. Käytä sen sijaan Chrome, Edge, Firefox tai vastaavaa selainta nopeamman ja sujuvamman käytön varmistamiseksi. Öppna i Microsoft Edge

PostNordin Pirkkalaan pian nouseva terminaali on pakettiliikenteen uusi solmukohta

PostNordin Pirkkalaan nousevan uuden terminaalin rakennustyöt ovat jo loppusuoralla, ja tiloihin päästään pian asentamaan uutta huippumodernia lajittelukonetta. Investointi laajentaa Tampereen seudun terminaalin lähetyksiä vastaanottavasta yksiköstä niitä käsitteleväksi solmukohdaksi Vantaan ja Turun rinnalle, jolloin sen kautta on mahdollista ohjata aiempaa huomattavasti suurempia pakettivirtoja. Toiminta uusissa tiloissa käynnistyy syksyllä 2021.

Koko Tampereen seutua palvelevassa terminaalissa on panostettu ympäristöystävällisiin ratkaisuihin suunnittelu- ja rakennusvaiheesta lähtien, ja sille tullaan hakemaan vastuullisuussertifikaatti valmistumisen jälkeen. Vihreä terminaali tukee PostNordin kunnianhimoista tavoitetta olla fossiiliton vuoteen 2030 mennessä. Tilat koostuvat 4 000 neliömetrin kokoisesta terminaalista sekä 400 neliömetrin kokoisista toimistotiloista. Terminaalin paikan Kurikantiellä Pirkkalassa ratkaisi sen keskeinen sijainti hyvien liikenneyhteyksien päässä mistä suunnasta tahansa katsottuna. Lisäksi tontti sijaitsee raskaalle liikenteelle ja terminaali-infrastruktuurille suotuisassa paikassa.

Uusi terminaali tarjoaa optimaaliset puitteet muun muassa verkkokauppashoppailijoita palvelevalle uudelle kotitoimitusmallille, jota on alettu hyödyntää Tampereella tänä keväänä. Sen myötä vastaanottajan ei tarvitse odotella pakettiaan kotona tunteja, vaan hän saa aiempaa huomattavasti läpinäkyvämpää ja tarkempaa tietoa pakettinsa saapumisesta. Uusi kotitoimitusmalli otetaan Tampereella käyttöön asteittain, minkä jälkeen sen käyttöä laajennetaan naapurikuntiin.

PostNord on aiemmin operoinut Tampereen seudun kuljetuksia kumppanuussopimuksella kolmannen osapuolen kautta, mutta uusi terminaali tulee olemaan PostNordin omassa hallinnassa. Nopeasti kehittyvä Tampereen alue on PostNordille strategisesti tärkeä, minkä vuoksi oman, kiihtyvällä tahdilla kasvavan verkkokaupan kysyntään vastaavan terminaalin rakennuttaminen on välttämätöntä.

Pirkkalaan nouseva terminaali on osa PostNordin verkostostrategiaa, jonka keskiössä ovat omat terminaalit kotimaan liikenteen sekä tuonti- ja vientiliikenteen kannalta strategisissa kaupungeissa: Vantaalla, Turussa ja Tampereella. Merkittävä osa Suomen tavaraliikenteestä liikkuu näiden kolmen kaupungin muodostaman kolmion sisällä, ja erityisesti tällä alueella pystymme jatkossa toimittamaan paketteja hyvinkin nopeasti, ketterästi ja kustannustehokkaasti.

Oletko kiinnostunut palveluistamme?

Pyydä tarjous

Customer service